Logo Nijmegen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Valburg – 18 (Bedrijventerrein De Grift Noord)’ en ontwerpexploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord, Nijmegen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 en artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Valburg – 18 (Bedrijventerrein De Grift Noord) en het ontwerpexploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.

Het plangebied van het bestemmingsplan heeft betrekking op het nu nog hoofdzakelijk onbebouwde en als grasland in gebruik zijnde gebied ten noorden van de Stationsstraat en het bestaande bedrijventerrein Oosterhout, ten oosten van de Griftdijk, en ten zuiden van de Rijksweg A15. De bestaande (bedrijfs)bebouwing direct ten oosten van de Griftdijk maakt onderdeel uit van het plangebied.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om het gebied te ontwikkelen tot een bedrijventerrein van bruto 26 hectare dat hoofdzakelijk bedoeld is voor grootschalige logistieke bedrijven, groothandelsbedrijven en distributiecentra. In de zuidwesthoek van het plangebied zijn lichtere bedrijven voorzien uit de sector modern, gemengd (zoals bouw-, handels- en productiebedrijven). Tevens zijn in het bestemmingsplan twee windturbines opgenomen, die planologisch al zijn mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan Buitengebied Valburg – 16 (Windturbines A15).

Voor het bedrijventerrein De Grift Noord geldt dat het kostenverhaal en de inrichting van dit gebied nog niet zijn verzekerd. De gemeente heeft een gedeelte van de gronden binnen dit bedrijventerrein in eigendom; de overige gronden zijn in eigendom bij andere eigenaren. In verband met de eigendomsverhoudingen is het noodzakelijk om regels te stellen met betrekking tot de inrichting van het gebied. Deze eisen hebben betrekking op het bouwrijp maken, de aanleg van een verkeersontsluiting, riool- en nutsvoorzieningen etc. Daarnaast is het ook noodzakelijk om eisen en regels te stellen aan het ruimtegebruik, deelgebieden, aanbesteden, bestekken en koppelingen tussen bouwen en werken. Om deze redenen is een exploitatieplan opgesteld waarmee wordt voldaan aan de verplichting in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan, met de bijbehorende stukken, liggen gedurende zes weken (met ingang van donderdag 26 maart 2015 tot en met woensdag 6 mei 2015 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP144W18-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP144W18-/NL.IMRO.0268.BP144W18-ON01

Daarnaast zijn beide plannen als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Zienswijze

In de periode van donderdag 26 maart 2015 tot en met woensdag 6 mei 2015 kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpexploitatieplan indienen bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Stadsontwikkeling (bureau SO10), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. Wij verzoeken u duidelijk aan te geven op welke van beide plannen uw zienswijze betrekking heeft.

Naar boven