Logo Bergeijk
Aankondiging Milieueffectrapport (MER) oprichten pluimveehouderij Riethoven, Bergeijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk maken, gelet op het bepaalde in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:

Op het adres Schaiksedijk 12 te Riethoven wordt gestart met de voorbereiding van een milieueffectrapport (MER), betreffende het voornemen om aldaar een veehouderij op te richten voor het houden van vleeskuikens. Op 3 maart 2015 ontvingen wij de ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau’.

Doel m.e.r.

Het doel van de m.e.r.-procedure is om de milieueffecten van de voorgenomen ontwikkelingen (en alternatieven) in beeld te brengen. Zo kan het milieubelang een volwaardige plaats in de besluitvorming krijgen. Deze openbare kennisgeving is de eerste stap in de m.e.r.-procedure.

Notitie reikwijdte en detailniveau

In het document ‘Notitie reikwijdte en detailniveau’ staat aangegeven welke milieuonderzoeken voor het MER zullen worden uitgevoerd. In de notitie is beschreven wat het nut en noodzaak is, wat de doelstellingen zijn, welke alternatieven mogelijk zijn en welk beoordelingskader in het MER wordt gebruikt bij de beoordeling van de alternatieven. De notitie beschrijft de voorgestelde reikwijdte en het detailniveau van het MER.

Aard van de voorgenomen activiteit

Initiatiefnemer heeft op zijn huidige bedrijfslocatie reeds een vleeskuikenhouderij. Deze locatie is gelegen aan de Gagelgoorsedijk 15 te Veldhoven. In verband met de realisatie van een nieuwe verbindingsweg tussen België en de rijksweg A67 is de provincie Noord-Brabant voornemens om een nieuwe provinciale weg te realiseren (N69). Deze weg wordt over het bedrijf van initiatiefnemer aan de Gagelgoorsedijk gerealiseerd. In het kader van deze ontwikkeling wordt het bedrijf verplaatst naar de locatie Schaiksedijk 12 te Riethoven. Op de locatie aan de Schaiksedijk 12 is men voornemens 4 stallen, een loods en een woning te realiseren voor het houden van maximaal 144.000 vleeskuikens op een bouwblok van maximaal 1,5 hectare.

Procedure

De milieueffectrapportageprocedure is gestart met deze publicatie. Betrokken instanties worden in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen en er is voor eenieder gelegenheid tot het indienen van zienswijzen.

Inzage

De ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau milieueffectrapport – Schaiksedijk 12 en omgeving, Riethoven’ ligt met ingang van donderdag 26 maart 2015 gedurende zes weken ter inzage. De notitie is in te zien op http://www.bergeijk.nl onder ‘openbare bekendmakingen’, bij milieuinformatie. Het inzien van de notitie op het gemeentehuis is mogelijk op afspraak. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer Van Dorsten via het telefoonnummer (0497-551455).

Informatie met betrekking tot adviezen en zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder schriftelijk zijn of haar zienswijze tegen de voorgenomen activiteit naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Bergeijk, postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk. Voor het geven van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de heer Van Dorsten op het telefoonnummer (0497-551455). Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden gemaakt.

Bergeijk, 24 maart 2015

Burgemeester en wethouders van Bergeijk, W.A.C.M. Wouters Secretaris

H.G.M. van de Vondervoort burgemeester

Vanaf 1 oktober naar de gemeente? Maak altijd een afspraak!

Vanaf 1 oktober 2014 werkt de gemeente Bergeijk alleen nog maar op afspraak. Hierdoor weet u precies wanneer u geholpen wordt en hoeft dus niet meer lang te wachten. U kunt een afspraak maken via www.bergeijk.nl/afspraak, 0497-551 455 of persoonlijk aan de receptie.

Naar boven