Logo Peel en Maas
Vastgesteld bestemmingsplan Katsberg 3 en Heihorst 7 te Meijel en besluit hogere grenswaarde voor Heihorst ong in Meijel, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 83 tweede lid en artikel 110 c Wet Geluidhinder, het vastgesteld bestemmingsplan Katsberg 3 en Heihorst 7 te Meijel, ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor beide plangebieden. De plangebieden van het bestemmingsplan liggen aan de Katsberg 3, kadastraal bekend gemeente Meijel, sectie F, nummers 1343 en 1344 totaal groot 22.310 m² en Heihorst 7 te Meijel, kadastraal bekend gemeente Meijel, sectie F, nummer 525 totaal groot 7.370 m². Het bestemmingsplan voorziet in de sanering van een IV bedrijf, de omzetting van de bedrijfswoning naar burgerwoning en de realisatie van een burgerwoning aan de Heihorst 7 te Meijel. Tevens wordt het IV bedrijf aan de Katsberg 3 te Meijel uitgebreid.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Binnen het plangebied van bovengenoemd bestemmingsplan wordt de bouw van een nieuwe woning mogelijk gemaakt, waarbij de geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB zal uitkomen. Daarom hebben burgemeester en wethouders met toepassing van artikel 110 c Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vastgesteld.

Inzien bestemmingsplan

Het bestemmingsplan, het besluit hogere grenswaarden en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van donderdag 26 maart 2015 tot en met 6 mei 2015.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tegen de ontwerpbeschikking over hogere grenswaarden zijn geen zienswijzen ingediend. Tegen het besluit staat wel beroep open. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het indienen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (070) 426 44 26.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact met mevrouw M. Meijer of bij afwezigheid de heer L. Silva van Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077 306 66 66.

Panningen, 25 maart 2015

Naar boven