Logo Noordwijkerhout
Gerechtelijke uitspraak en vastgesteld reparatieplan ‘Oosterduinse Meer’, Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 19 maart 2015 het “reparatieplan Oosterduinse Meer” zowel analoog als digitaal heeft vastgesteld. Tevens is besloten om geen exploitatieplan ex artikel 6.12 lid 1 Wro gewijzigd vast te stellen.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 5 november 2014 uitspraak heeft gedaan in de beroepszaak tegen het bestemmingsplan “Oosterduinse Meer”.

In de uitspraak (201308143/1/R4) is het beroep gericht op de geldende gedoogbeschikkingen, die door de gemeente zijn afgegeven maar niet zijn opgenomen in het bestemmingsplan “Oosterduinse Meer”, gegrond verklaard. De Raad van State heeft het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan "Oosterduinse Meer", voor zover het betreft het plandeel met de bestemming "Recreatie" ter plaatse van het bungalowpark vernietigd. Op die locatie blijft het voorgaande bestemmingsplan “Oosterduinsemeer” uit 1981 van toepassing.

Om deze ongewenste situatie te repareren is een reparatieplan opgesteld genaamd “reparatieplan Oosterduinse Meer”. Dit reparatieplan heeft alleen betrekking op het bungalowpark. Er wordt niets anders geregeld dan hetgeen al in het bestemminsplan “Oosterduinse Meer” is geregeld, met daarin meegenomen de door de gemeente afgegeven gedoogbeschikkingen, conform het besluit van de Raad van State.

Het “reparatieplan Oosterduinse Meer” en het raadsbesluit inclusief bijlagen liggen vanaf woensdag 25 maart 2015 voor een periode van 6 weken, gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het vastgestelde “reparatieplan Oosterduinse Meer” (NL.IMRO.0576.BP201500033-0003) is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het reparatieplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende voor zover het een wijziging betreft die bij de vaststelling in het reparatieplan is aangebracht;

  • een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Het besluit tot vaststelling van het reparatieplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven