Logo Bergen (NH)
Vooraankondiging bestemmingsplan ‘De Haaf’, Bergen (NH)

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen nh maakt op grond van artikel 1.3.1, eerste lid, van het Besluit op de ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat zij de vaststelling van een bestemmingsplan voorbereiden voor:

Het bestemmingsplan 'De Haaf'

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van drie woontorens voor in totaal 42 appartementen op het perceel Natteweg 9 in Bergen. Dit perceel staat bekend als landgoed 'De Haaf'. Landgoed De Haaf ligt in de kern van Bergen en ligt ten westen van de Bergerweg en wordt in het noorden begrensd door de Koninginneweg. De zuidelijke grens bestaat uit de Natteweg en de oostelijke begrenzing wordt gevormd door de Waldeck Pyrmontlaan en de Marijkelaan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 26 maart 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4 te Alkmaar op werkdagen gedurende openingstijden en kan eveneens op donderdagavond tussen 17:00 uur en 20:00 uur worden ingezien.Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.bergen-nh.nl, of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college. Uw schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van Bergen, Postbus 175, 1860 AD Bergen. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan De Haaf'. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met één van de medewerkers van de afdeling Ontwikkeling, team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 072 – 8880 000.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de reactie betrekking heeft.

Bergen, 24 maart 2015

Burgemeester en wethouders van Bergen (NH)

Naar boven