Logo Bergen (NH)
Ontwerpbestemmingsplan Kogendijk 93-95, Bergen (NH)

Kennisgeving ex. artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH) maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 26 maart 2015 voor een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Kogendijk 93-95’ voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in een nieuwe bestemmingsregeling voor de percelen Kogendijk 93 en 95 in Bergen. De eigenaar van het perceel wil het voormalige tuincentrum/hoveniersbedrijf en bijbehorende bebouwing slopen en in de plaats daarvan 3 woningen realiseren (een 2-onder-1-kapwoning en een vrijstaande woning). Een en ander conform de provinciale Ruimte voor Ruimte regeling. Onderhavig bestemmingsplan voorziet in deze ontwikkeling. Het bestemmingsplan gaat vergezeld van diverse onderzoeken en rapporten (o.a. een advies van de Ervenconsulent en een beeldkwaliteitsplan).

Aanpassingen

Het beeldkwaliteitsplan is voorgelegd aan de welstandscommissie. In dat kader is het beeldkwaliteitsplan op enkele punten aangepast/verduidelijkt.

Het nieuwe bestemmingsplan vervangt het oude plan en beoogt voor het betreffende plangebied een actuele en eenduidige planologisch-juridische regeling te bieden.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met imrocode NL.IMRO.0373.BPG06002kogendijk-B001 ligt samen met de daarbij behorende stukken (o.a. het beeldkwaliteitsplan) met ingang van donderdag 26 maart 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4 te Alkmaar.Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.bergen-nh.nl, bij ‘Inwoners’, vervolgens ‘Bouwen en verbouwen’ en dan onder ‘Bestemmingsplannen’. Ook zijn de stukken in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Bergen, Postbus 175, 1860 AD in Bergen. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden ‘zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Kogendijk 93-95’. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer B. Limmen van de afdeling Ontwikkeling, team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 072 – 888 00 00.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de reacties betrekking hebben.

Bergen, 25 maart 2015

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH)

Naar boven