Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpwijzigingsplan ‘Burgemeester Smitweg 109, Hazerswoude-Dorp’, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend, dat het ontwerp wijzigingsplan ‘burgemeester Smitweg 109 Hazerswoude-Dorp’ ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van donderdag 26 maart 2015 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 6 mei 2015) voor een ieder ter inzage ligt.

Het wijzigingsplan en haar grenzen

Voorliggend plan betreft de wijziging van de bestemming van de voormalige bedrijfswoning aan de burgemeester Smitweg 109 te Hazerswoude-Dorp, naar de bestemming 'Wonen'.

Als gevolg van het slecht renderen van het achterliggende sierteeltbedrijf zijn de eigenaren genoodzaakt geweest om het bedrijf te verkopen. De verkoop van de sierteeltgronden is reeds gepasseerd. De bestaande bedrijfswoning is derhalve niet meer gekoppeld aan een sierteelt bedrijf. Om de woning in overeenstemming te brengen met het feitelijke gebruik en om daarmee te zorgen dat de woning in de toekomst verkoopbaar is, is een verzoek tot bestemmingswijziging ingediend.

De functiewijziging van bedrijfswoning naar burgerwoning past binnen de in het geldende bestemmingsplan opgenomen wijzigingsbevoegdheid.

Wanneer en waar kunt u het plan analoog en digitaal inzien?

Het ontwerp wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende de voornoemde termijn van tervisielegging op de volgende locatie ter inzage:

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp wijzigingsplan burgemeester Smitweg 109 Hazerswoude Dorp’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, de secretaris, P.W. Jeroense

de burgemeester, J.W.E. Spies

Alphen aan den Rijn, 25 maart 2015

Naar boven