Logo Westervoort
Bekendmaking ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan buitengebied, Westervoort

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening, het Besluit ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Voor het buitengebied van de gemeente is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Het plangebied wordt begrensd door:

de Rijndijk – de gemeentegrens met Duiven – de Rivieren de Nederrijn en IJssel (tot voorbij de rijksweg A 12) – de gemeentegrens met Zevenaar en Duiven – de IJsseldijk tot aan de kruising met de Veerdam/Rijndijk.

Het plan omvat het gebied dat nu geregeld is in de bestemmingsplannen:

  • Rivierverruiming Hondsbroeksche Pleij en uiterwaarden

  • IJsselwaard.

Deze bestemmingsplannen zijn vastgesteld in april en mei 2005. In verband met het verlopen van de geldigheidstermijn van 10 jaar is een nieuw bestemmingsplan nodig. Met dat plan ontstaat een nieuw actueel juridisch-planologisch kader voor het gebied.

Inhoud van het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Hondsbroeksche Pleij en Uiterwaarden 2015’

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Hondsbroeksche Pleij en Uiterwaarden 2015’ is bedoeld om de invulling van die gebieden te behouden. Bestaande situaties worden vastgelegd en het plan voorziet niet in nieuwe ontwikkelingen. Bestemmingen worden niet gewijzigd behalve een andersoortige bestemming die volgens de wettelijk voorgeschreven standaard geldt. Het gebied van het buitendijkse deel van het Afvalstoffenverwerkingsbedrijf Putman is buiten het ontwerp gehouden. Voor dit bedrijf is in 2011 een nieuw bestemmingsplan vastgesteld.

Procedure voor het indienen van zienswijzen

Een voorontwerp van het bestemmingsplan is voor overleg op grond van het Besluit ruimtelijke ordening aan een aantal (overheids)instanties voorgelegd. Van dat overleg is een verslag gemaakt dat in het ontwerp is opgenomen. Omdat geen sprake is van nieuwe ontwikkelingen is besloten om geen aparte inspraakprocedure te volgen.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt met ingang van 27 maart 2015 tot en met 7 mei 2015 (zes weken) voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort en kan alleen op afspraak worden ingezien. U kunt een afspraak maken via de website www.westervoort.nl of telefonisch: (026)317 99 11.

U kunt de stukken ook digitaal raadplegen op www.westervoort.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl met het planidentificatienummer NL.IMRO.0293.BPHPLU2014001-0002.

Wilt u reageren? Binnen de periode van zes weken is het mogelijk om schriftelijk of mondeling een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp van dit bestemmingsplan. Een schriftelijke reactie richt u aan de gemeenteraad van Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. Voor het geven van een mondelinge reactie of voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte & Samenleving van de gemeente. Van een mondelinge reactie wordt een beknopt verslag gemaakt.

Het college van burgemeester en wethouders van Westervoort

Naar boven