Logo Noord-Brabant
Notitie Reikwijdte en Detailniveau Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat, Noord-Brabant

De Oostelijke Langstraat is het gebied aan weerszijden van de A59 tussen ‘s-Hertogenbosch en Waalwijk. De Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) is een project van 20 partners. Zij komen met een integrale aanpak voor een substantiële verbetering van de Oostelijke Langstraat.

Over een afstand van zo’n 20 kilometer tussen Waalwijk en ’s-Hertogenbosch worden op en rond de snelweg A59 diverse deelprojecten op het terrein van infrastructuur, natuur, water en recreatie uitgevoerd.

Waarom een Notitie Reikwijdte en Detailniveau?

Omdat de GOL zich uitstrekt over meerdere gemeenten is in samenspraak met de betrokken overheden gekozen om voor de GOL twee Provinciale Inpassingsplannen op te stellen, één voor de GOL-Oost en één voor de GOL-West. Een Provinciaal Inpassingsplan is een provinciaal bestemmingsplan.

Voor de op te stellen provinciale inpassingsplannen wordt één milieueffectrapport (MER) opgesteld.

Het MER brengt de effecten van de projecten van de GOL op het milieu in beeld. Daarmee is het een belangrijk instrument om een verantwoorde keuze te maken. Het opstellen van een MER begint met een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), waarin wordt aangegeven wat men in het MER gaat onderzoeken en hoe men dat gaat doen.

Waar kunt u de Notitie Reikwijdte en Detailniveau inzien?

Op 10 maart 2015 heeft het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant de Notitie Reikwijdte en Detailniveau voor de GOL vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Gedurende de inspraakperiode van maandag 16 maart tot en met maandag 4 mei 2015 ligt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau tijdens reguliere openingstijden voor een ieder ter inzage op de volgende locaties:

  • het Dienstenplein van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch;

  • de gemeentekantoren te ’s-Hertogenbosch (Wolvenhoek 1), Heusden (Julianastraat 34, Vlijmen) en Waalwijk (Taxandriaweg 6);

  • het Waterschap Aa en Maas, Pettelaarpark 70 te ’s-Hertogenbosch.

U kunt de NRD ook raadplegen via de websites van de provincie Noord-Brabant: www.brabant.nl/terinzage en http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl

Informatiebijeenkomsten

U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomsten over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau voor het MER voor de GOL.

Deze vinden plaats op:

  • maandag 23 maart 2015 van 17.00 uur tot 21.30 uur in het RKC Stadion, Akkerlaan 2 te Waalwijk (ingang Olympiaweg);

  • woensdag 25 maart 2015 van 17.00 uur tot 21.30 uur in Mariënkroon, Abdijlaan 6, 5253 VP te Nieuwkuijk.

Deze informatiebijeenkomsten hebben het karakter van een ‘inloopbijeenkomst’. Om 17.30, 19.30 en 20.30 uur wordt er een korte gezamenlijke toelichting gegeven. Daarnaast is er deze avond bij de informatiemarkt ruimschoots de gelegenheid om inhoudelijke vragen naar aanleiding van de ter inzage gelegde documenten te stellen.

Hoe kunt u uw reactie geven?

De provincie ontvangt uw reactie bij voorkeur digitaal. U kunt uw reactie op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau van 16 maart 2015 t/m 4 mei 2015 indienen op bit.ly/nrdgol. Dit is een directe link naar het plan in de Brabantse inspraakviewer (ruimtelijkeplannen.brabant.nl).

U kunt uw reactie ook schriftelijk sturen door deze te richten aan Provincie Noord-Brabant, Gedeputeerde Staten, Postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch onder vermelding van: Notitie Reikwijdte en Detailniveau GOL.

Wij verzoeken u om in uw reactie duidelijk aan te geven over welk hoofdstuk, welke paragraaf, legendaeenheid of bijlage uw opmerking gaat. Het is niet nodig uw reactie op meerdere wijzen in te dienen, enkel digitaal of schriftelijk is voldoende.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Alle zienswijzen worden voorzien van een reactie en opgenomen in een Nota van Zienswijzen.

Daarin staat hoe de zienswijzen worden meegenomen in het uit te werken MER. U krijgt daarna uiteraard nog de gelegenheid op het MER te reageren. De commissie voor de milieueffectrapportage zal om advies worden gevraagd over de NRD. Wij zullen de commissie verzoeken om daar ook de ingediende zienswijzen bij te betrekken.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het Brabant Loket, telefoon 073 – 681 28 12.

’s-Hertogenbosch, maart 2015.

Naar boven