Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 20 maart 2015, nr. IENM/BSK-2015/57003, tot intrekking van het Besluit mandaat verklaringen van geen bezwaar Wet luchtvaart

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 8.9, derde lid, van de Wet luchtvaart en de artikelen 10:3 en 10:8 van de Algemene wet bestuursrecht;

BESLUIT:

Artikel 1

Het Besluit mandaat verklaringen van geen bezwaar Wet luchtvaart wordt ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2012.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, W.J. Mansveld

TOELICHTING

In het kader van de samenvoeging van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en het ministerie van Verkeer en Waterstaat is op 1 januari 2012 het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012 (hierna: OenM-besluit) in werking getreden. Sinds die datum is de Inspecteur-Generaal Leefomgeving en Transport gemandateerd om te beslissen omtrent verzoeken om een verklaring van geen bezwaar op grond van artikel 8.9, derde lid, van de Wet luchtvaart. Het Besluit mandaat verklaringen van geen bezwaar Wet luchtvaart heeft vanaf 1 januari 2012 zijn werking verloren. Het gestelde in de toelichting van het besluit, waaraan een samenwerkingsverband van voornoemde, niet meer bestaande, ministeries ten grondslag lag, is sinds 1 januari 2012 niet meer van toepassing en heeft geen invloed op de bevoegdheden die op de nieuwe, thans vigerende, mandaatbesluiten zijn gebaseerd. Het Besluit mandaat verklaringen van geen bezwaar Wet luchtvaart uit 2003 wordt sinds 1 januari 2012 niet meer toegepast en wordt omwille van de duidelijkheid ingetrokken.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, W.J. Mansveld

Naar boven