Wijziging Financieel besluit Loodswezen, Nederlandse Loodsencorporatie

De algemene raad van de Nederlandse loodsencorporatie;

Gelet op artikel 15a, tweede lid, en artikel 15b, eerste en derde lid, van de Scheepvaartverkeerswet;

Besluit:

ENIG ARTIKEL

Het Financieel besluit Loodswezen wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 3, tweede lid worden de volgende wijzigingen aangebracht:

a. onderdeel b komt te luiden:

  • b. Het budget van de Nederlandse loodsencorporatie ter vergoeding van kosten met betrekking tot de door de algemene raad en de besturen van de regionale loodsencorporaties bij of krachtens de Loodsenwet te verzorgen taken;

b. onderdeel c komt te luiden:

  • c. De kosten met betrekking tot de inning van de loodsgelden en de taken ten behoeve van de door de registerloodsen te verlenen diensten, een en ander volgens de regels met betrekking tot de samenwerkingsverbanden en de kosten met betrekking tot toezicht op het Loodswezen, waaronder het toezicht op de totstandkoming van de loodsgeldtarieven.

Dit besluit treedt inwerking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2015.

Aldus vastgesteld door de algemene raad op 10 maart 2015, te Hoek van Holland

TOELICHTING

Artikel 3, onderdeel b

De adspirant-registerloods is in wetgeving komen te vervallen.

Artikel 3, onderdeel c

Vanaf 1 januari 2015 rekent de ACM voor haar taken die voortvloeien uit het toezicht houden op het Loodswezen door aan de onder toezichtgestelden. Naast de ACM houden ook andere toezichthouders toezicht op het Loodswezen, bijvoorbeeld in het kader van het archief de erfgoedinspectie en het Nationaal Archief.

Naar boven