Besluit van de minister van Economische Zaken houdende aanwijzing van een metrologische instantie die taken uitvoert in het kader van het Warenwetbesluit hoeveelheden voorverpakkingen

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op artikel 10 van het Warenwetbesluit hoeveelheden voorverpakkingen;

Besluit:

Artikel 1

NMi Certin B.V. wordt aangewezen als metrologische instantie als bedoeld in artikel 10 van het Warenwetbesluit hoeveelheden voorverpakkingen.

Artikel 2

Artikel 3a van het besluit van de Minister van Economische Zaken van 23 januari 2007, nr. EP/MW 7007790, houdende aanwijzing van een instantie die een toetsende taak uitvoert in het kader van een overeenstemmingsbeoordeling van meetinstrumenten (Stcrt. 20), vervalt.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2015.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan NMi Certin B.V.

’s-Gravenhage, 13 maart 2015

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dat besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag, waarop dit besluit in de Staatscourant is geplaatst een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

TOELICHTING

Bij besluit van 4 september 2007 (Staatscourant 12 september 2007, nr. 176) is NMi Certin B.V. aangewezen als metrologische instantie als bedoeld in artikel 1a van het Hoeveelheidsaanduidingenbesluit (Warenwet). NMi Certin B.V. had hierdoor de taak om metrologisch onderzoek te verrichten ten behoeve van de uitvoering van dit besluit.

Het Hoeveelheidsaanduidingenbesluit is per 1 januari 2015 vervangen door het Warenwetbesluit hoeveelheden voorverpakkingen. Dit nieuwe Warenwetbesluit bevat voor een door de Minister van Economische Zaken aan te wijzen metrologische instantie dezelfde taken als het voormalige Hoeveelheidsaanduidingenbesluit (Warenwet).

Met dit besluit wordt NMi Certin B.V. aangewezen als de metrologische instantie als bedoeld in artikel 10 van het Warenwetbesluit hoeveelheden voorverpakkingen. Het besluit heeft terugwerkende kracht tot 1 januari 2015, de datum waarop het Warenwetbesluit hoeveelheden voorverpakkingen in werking is getreden.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven