Logo Zevenaar
Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan buitengebied, Zevenaar

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken op grond van artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij het voornemen hebben een nieuw bestemmingsplan buitengebied op te stellen.

Plangebied

Het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan omvat het gehele buitengebied van de gemeente Zevenaar, met uitzondering van het gebied rond Rhederlaag. Het plangebied omvat de geldende Beheersverordening buitengebied Zevenaar.

Bestemmingsplan buitengebied

In 2013 is het proces van de verplichte actualisatie van de bestemmingsplannen buitengebied gestart. Op 25 juni 2013 heeft de gemeenteraad besloten tot een integrale herziening van het bestemmingsplan buitengebied. Doel is een modern bestemmingsplan dat ruimte biedt voor ontwikkeling en mogelijk maakt dat initiatieven makkelijk, snel en tegen geringe kosten afgehandeld kunnen worden. Ten opzichte van de huidige situatie worden regels vereenvoudigd, verruimd of geschrapt, waarbij de kwaliteiten van het buitengebied worden beschermd. Op 17 december heeft de gemeenteraad de Nota van uitgangspunten bestemmingsplan buitengebied vastgesteld. In de Nota van uitgangspunten worden uitgangspunten geformuleerd hoe we met bepaalde zaken in het bestemmingsplan buitengebied willen omgaan. Het geeft richting op hoofdlijnen. De Nota van uitgangspunten is op aanvraag digitaal beschikbaar. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer A. Sannes, tel (0316) 595 111,of via a.sannes@zevenaar.nl

Geen stukken ter inzage

Op dit moment worden geen stukken ter inzage gelegd. De procedure van de tervisielegging en zienswijzen is nog niet gestart.

Voor het bestemmingsplan wordt een plan m.e.r. opgesteld. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau ligt met ingang van 26 maart 2015 gedurende 6 weken ter inzage. De kennisgeving hiervoor wordt apart gepubliceerd.

Naar boven