Logo Zevenaar
Kennisgeving tot het voornemen voor het opstellen van een plan m.e.r. bestemmingsplan buitengebied, Zevenaar

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken op grond van artikel 7.9 van de Wet milieubeheer bekend dat zij het voornemens zijn een plan m.e.r. op te stellen en dat met ingang van 19 maart 2015 de conceptnotitie Reikwijdte en Detailniveau Bestemmingsplan Buitengebied gedurende zes weken ter inzage ligt. Tijdens deze periode kunt u reageren op deze concept notitie.

Aanleiding

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar zijn voornemens om voor het buitengebied een nieuw bestemmingsplan op te stellen. Het bestemmingsplan buitengebied maakt uitbreiding van agrarische bouwpercelen mogelijk. In de omgeving liggen Natura2000 gebieden. Uit de Natuurbeschermingswet en de Wet Milieubeheer volgt dat mogelijke effecten op Natura2000-gebieden en de milieueffecten in beeld gebracht moeten worden. Hiervoor worden een ‘passende beoordeling’ en een milieueffectrapportage (plan m.e.r.) opgesteld. Het doel van de plan m.e.r. is om het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming over de kaders voor activiteiten met mogelijk belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Plangebied

Het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan omvat het gehele buitengebied van de gemeente Zevenaar, met uitzondering van het gebied rond Rhederlaag.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER

Voordat een plan MER wordt opgesteld moet op grond van artikel 7.9 van de Wet milieubeheer betrokken adviseurs en de bestuursorganen worden geraadpleegd over de reikwijdte en het detailniveau van de informatie die in de MER wordt opgenomen. Raadpleging vindt plaats op basis van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Er is gekozen voor een brede maatschappelijke raadpleging waarbij eenieder kan reageren.

In de NRD worden de kaders en de onderzoeksmethodiek voor de MER beschreven. De NRD geeft globaal een beschrijving voor welke activiteit de MER wordt opgesteld. De door de gemeenteraad vastgestelde Nota van uitgangspunten bestemmingsplan buitengebied van 17 december 2014 vormt hiervoor het uitgangspunt. In de NRD wordt aangegeven op welke manier en tot welk detailniveau de milieueffecten worden bekeken. Het effectenonderzoek wordt uitgevoerd op het niveau van het buitengebied als geheel. De MER geeft daarmee geen gedetailleerde analyse op inrichtings- of perceelniveau. De MER zal een passende beoordeling bevatten vanwege de mogelijke effecten op Natura2000 gebieden.

Ter inzage

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau ligt met ingang van 26 maart 2015 gedurende 6 weken ter inzage. Tijdens deze periode kunt u de NRD inzien via de website www.zevenaar.nl en bij de publieksbalie, Kerkstraat 27 te Zevenaar. De Notitie is toegezonden aan de betrokken adviseurs en bestuursorganen. De Commissie voor de m.e.r. wordt in deze fase niet geraadpleegd.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Voor mondelinge zienswijzen en reacties kan een afspraak worden gemaakt met de heer A. Sannes, tel (0316) 595 111

Naar boven