Logo De Ronde Venen
Verleende omgevingsvergunning in afwijking van bestemmingsplan voor oprichten recreatieappartementen in agrarische gebouwen en exploiteren kwekerij met hoveniersactiviteiten op Veldweg 2 te Waverveen, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1, onder a, onder 3° Wabo een omgevingsvergunning hebben verleend voor oprichten van recreatieappartementen in agrarische gebouwen en het exploiteren van een kwekerij met hoveniersactiviteiten op het perceel Veldweg 2, 3646 AP Waverveen. Het betreft de activiteiten afwijken van het bestemmingsplan, bouwen en het brandveilig gebruik. De verleende vergunning wijkt niet af van het ontwerpbesluit.

Ter inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken (met digitale planidentificatie NL.IMRO.0736.PB25veldweg2-va01) liggen voor iedereen met ingang van 20 maart 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Omgevingszaken; op de begane grond in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30-11.30 uur. U kunt een afspraak maken via E. omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 291616. U kunt de stukken ook inzien of downloaden via het volgende adres: http://0736.ropubliceer.nl

Wat houdt deze omgevingsvergunning in?

De verbouw van bestaande varkensstallen in vijf recreatieappartementen, recreatieruimte en kantoorruimte en het legaliseren van een kwekerij met hoveniersactiviteiten in de bestaande bebouwing aan de noordzijde van het perceel.

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn is verstreken.

Beroepschrift

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpbesluit niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, kunnen gedurende de termijn van inzage tegen deze omgevingsgunning een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien men op korte termijn wil voorkomen dat uitvoering wordt gegeven aan het besluit, kan door degene die beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Er dient wel sprake te zijn van een spoedeisend belang.

Aan het indienen van beroep en aan het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U kunt uw beroep- en verzoekschrift ook digitaal indienen bij de rechtbank Utrecht via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven