Logo Nijkerk
Vastgesteld wijzigingsplan Buitengebied 2009, Klaarwaterweg 12-12a, Nijkerk

Burgemeester en wethouders van Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.9a lid 1 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het college van burgemeester en wethouders van Nijkerk bij hun besluit van 10 maart 2015 het bestemmingsplan Buitengebied 2009, Klaarwaterweg 12-12a hebben vastgesteld.

Het wijzigingsplan maakt een functiewijziging van agrarisch (intensieve veehouderij) naar wonen mogelijk. Eén woning is een vergunde maar nog niet gebouwde bedrijfswoning. De tweede woning wordt gerealiseerd in het kader van functieverandering. Hiervoor worden de agrarische gebouwen op het perceel gesloopt. Met de hoeveelheid sloopmeters kan tevens een groter bijgebouw gebouwd worden bij de bestaande burgerwoning op dit perceel.

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Nijkerk ligt met het vastgestelde wijzigingsplan en bijbehorende stukken met ingang van 19 maart 2015 gedurende zes weken ter inzage. Het vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn digitaal te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0090-0002 en www.nijkerk.eu (Ruimtelijke plannen). De stukken zijn ook in te zien in de Publiekswinkel van het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 14 033.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het vastgestelde wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen over het ontwerpplan.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Diegene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven