Logo Zuid-Holland
Goedkeuringsbesluit projectplan en (uitvoerings)besluiten dijkversterking Moordrecht, Zuid-Holland

ONDERWERP

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland (GS Zuid-Holland) hebben bij besluit van 2 maart 2015 goedkeuring verleend aan het projectplan dijkversterking Oosteinde Moordrecht, zoals op 26 november 2014 is vastgesteld door het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Verder zijn ook besluiten die nodig zijn ter uitvoering van dit projectplan dijkversterking door de gemeente Zuidplas genomen, namelijk de in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht gevraagde omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en de daarmee samenhangende verklaring van geen bedenkingen om af te wijken van het bestemmingsplan.

De dijkversterking is noodzakelijk omdat het deel van de dijk langs de Hollandsche IJssel ter hoogte van het Oosteinde over een lengte van ca. 700 meter niet voldoet aan de wettelijke veiligheidsnorm.

PROCEDURE

GS Zuid-Holland hebben, mede op grond van artikel 5.12 van de Waterwet, van 28 augustus 2014 tot en met 8 oktober 2014 het ontwerpprojectplan, het mer-beoordelingsbesluit en de ontwerp(uitvoerings)-besluiten met relevante stukken ter inzage gelegd. De in deze periode ingediende zienswijze heeft niet geleid tot een inhoudelijke wijziging van het ontwerpprojectplan noch van de ontwerpbesluiten. Dit is door het hoogheemraadschap verwoord in een Nota van Beantwoording zienswijzen, waarnaar in de definitieve besluiten van de gemeente Zuidplas wordt verwezen.

INZAGE

Vanaf 20 maart 2015 tot en met 30 april 2015 liggen het provinciale goedkeuringsbesluit, de definitieve omgevingsvergunning en daarmee samenhangende verklaring van geen bedenkingen van de gemeente Zuidplas, het door het hoogheemraadschap vastgestelde projectplan inclusief de Nota van Beantwoording zienswijzen en het mer-beoordelingsbesluit met relevante stukken, ter inzage bij:

  • Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Maasboulevard 123 te Rotterdam. Open tijdens kantooruren (tel. 010- 4537200);

  • Gemeentehuis Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond tot 19.30 uur (tel. 0180 – 330 300);

  • Omgevingsdienst Midden-Holland, Thorbeckelaan 5 te Gouda. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur op afspraak (tel. 088 – 5450 000);

  • Provincie Zuid-Holland, Het Loket, ruimte A0.51, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag. Open tijdens kantooruren (tel. 070 – 4418855).

Deze stukken zijn gedurende voornoemde inzageperiode ook in te zien of te downloaden vanaf de website:

www.hhsk.nl/dijkversterkingmoordrecht

Het besluit van de gemeente Zuidplas tot afwijken bestemmingsplan is ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode: NL.IMRO.1892.OvDijkverstOostMrd-Va01).

BEROEP

Beroep kan van 20 maart 2015 tot en met 30 april 2015 door belanghebbenden worden ingesteld tegen het besluit tot goedkeuring van het vastgestelde projectplan en de definitieve (uitvoerings)besluiten, wanneer:

  • zij tijdens de terinzagelegging van het ontwerpprojectplan en de ontwerpuitvoeringsbesluiten een zienswijze hebben ingediend;

  • zij redelijkerwijs geen zienswijzen hebben kunnen indienen;

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voldoen aan de inhoudsvereisten zoals aangegeven in artikel 6.5 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het projectplan en de uitvoeringsbesluiten vallen onder de Crisis -en herstelwet en het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Dit betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Diegene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Als gedurende de beroepstermijn om een voorlopige voorziening is verzocht, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

INLICHTINGEN

Voor nadere inlichtingen over de stukken die ter inzage liggen, kunt u contact opnemen mevrouw O. Bongers (tel. 070 – 4417658) of met de heer J. Vessies (tel. 06 – 53354821) van de provincie Zuid-Holland.

Naar boven