Logo Utrechtse Heuvelrug
Gewijzigd vastgestelde beheersverordening ‘Woongebied Amerongen en Overberg’, Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2015 de beheersverordening ‘Woongebied Amerongen en Overberg’ gewijzigd heeft vastgesteld (identificatienummer: NL.IMRO.1581.AMRwoongebied-BV03).

Wat houdt deze beheersverordening?

De beheersverordening voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de woongebieden van Amerongen en Overberg. Er is niet gekozen voor het instrument “bestemmingsplan” maar voor het instrument “beheersverordening”, omdat de woongebieden in de kern af zijn. De woongebieden zijn gerealiseerd, iedereen waardeert die woonomgeving en daarom willen wij die kwaliteit borgen. De beheersverordening maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk, maar biedt wel de nodige flexibiliteit.

Hoe kunt u de beheersverordening inzien of raadplegen?

De vastgestelde beheersverordening (en de daarop betrekking hebbende stukken) zijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via:

U kunt het plan ook inzien in de Gemeentewinkel, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn.

Inwerkingtreding

Tegen de vaststelling van de beheersverordening is geen beroep mogelijk. De beheersverordening treedt in werking op 20 maart 2015.

Naar boven