Logo Oegstgeest
Vaststelling 1e Partiële herziening bestemmingsplan Haaswijk (Boerhaaveplein), Oegstgeest

Ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wro maakt het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2015 heeft besloten de 1e Partiële herziening bestemmingsplan Haaswijk vast te stellen.

In bestemmingsplan Haaswijk is de mogelijkheid opgenomen om een standplaats op het Boerhaaveplein mogelijk te maken. Bij de vaststelling van dit bestemmingsplan is echter een fout in de digitale versie van het plan gemaakt en is het verlenen van een omgevingsvergunning voor een standplaats niet mogelijk gebleken.

Door een partiële herziening van bestemmingsplan Haaswijk wordt deze fout gerepareerd en wordt de standplaats in het bestemmingsplan vastgelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van donderdag 28 augustus 2014 tot en met woensdag 8 oktober 2014. Als gevolg van een zienswijze is het plan op één punt gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft een aanpassing van de bestemming Verkeer. In de bestemming Verkeer wordt opgenomen dat parkeerplaatsen niet zijn toegestaan, zodat ook in de toekomst het Boerhaaveplein vrij van autoverkeer blijft. Ten opzichte van het ontwerpplan zijn er verder geen inhoudelijke wijzigingen aangebracht. De Nota beantwoording zienswijzen is eveneens vastgesteld.

Het bestemmingsplan, de Nota beantwoording zienswijzen en het raadsbesluit liggen gedurende zes weken ter inzage, van donderdag 19 maart 2015 tot en met woensdag 29 april 2015. Gedurende deze periode zijn de stukken op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur in te zien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest.

De stukken zijn digitaal beschikbaar op de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Het bestemmingsplan is te vinden onder identificatienummer NL.IMRO.0579.BPHaaswPartHerz01-VA01.

Een PDF-versie van het bestemmingsplan is tevens in te zien op de website van de gemeente Oegstgeest (www.oegstgeest.nl), via het tabblad ‘Inwoners’ de rubriek ‘Bestemmingsplannen’ onder ‘Nu ter inzage’.

Nadere informatie is te verkrijgen bij team Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14071.

Diegenen die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Awb naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen eveneens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen.

Naar boven