Logo Oirschot
Ontwerpbestemmingsplan ‘Eindhovensedijk 14’, Oirschot

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Eindhovensedijk 14’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken kunt u vanaf 26 maart tot en met 6 mei 2015 raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook ligt het ontwerpbestemmingsplan voor iedereen op afspraak ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het plan beoogt slechts het verruimen van de bouwmogelijkheden op onderhavig perceel. Op grond van de huidige regels is het perceel onbebouwbaar geworden. Op grond van de van toepassing zijnde regels geldt namelijk dat de afstand van het hoofdgebouw tot beide perceelsgrenzen tenminste 3 meter moet zijn. Het perceel Eindhovensedijk 14 heeft een breedte van 13 meter. Dit betekent dat de voorgevel van de woning niet breder kan zijn dan 7 meter. Het is voor dit perceel dan ook wenselijk dat aan één zijde dichter bij de zijdelingse perceelsgrens mag worden gebouwd. Om die reden moet de aanduiding van het perceel worden gewijzigd waardoor het wel is toegestaan om aan één zijde op of in de perceelgrens te bouwen.

Wilt u hierover een zienswijze kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens openingstijden op afspraak kenbaar maken bij de Centrale Balie.

Naar boven