Logo Brummen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Verlegging Gasleiding Voorsterklei’, Brummen

Burgemeester en wethouders van Brummen hebben, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), op 3 maart 2015 besloten het ontwerpbestemmingsplan “Verlegging Gasleiding Voorsterklei” voor zienswijzen ter inzage te leggen.

De gemeente Brummen heeft in samenwerking met Gasunie, het Waterschap Vallei en Veluwe en Rijkswaterstaat de verlegging van een gasleiding in de Voorsterklei voorbereid en grotendeels in bestemmingsplannen vastgelegd. Een klein deel van het nieuwe leidingentracé was nog niet (volledig) planologisch ingepast. Vooruitlopend hierop is voor dit deel van het tracé reeds een planologische procedure (artikel 2.12 lid 1 onder a sub 2 Wabo) doorlopen en zijn de werkzaamheden uitgevoerd. Het is echter wenselijk om de verlegging van de gasleiding in een bestemmingsplan vast te leggen. Het bestemmingsplan Verlegging Gasleiding Voorsterklei voorziet hierin.

Het plangebied is gelegen in het buitengebied, ten noorden van de kern Brummen en ten westen van de stad Zutphen. Het plangebied omvat gronden die onderdeel uitmaken van het gasleidingtracé en zijn gelegen tussen de gemeentelijke grens (Brummen – Zutphen) op de IJssel tot aan het uittredepunt ten zuiden van de Dovenkampweg 8.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het toevoegen van de dubbelbestemming ‘Leiding – Gas’ aan de op grond van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied 2008” geldende enkelbestemmingen “Agrarisch met landschapswaarden”, “Natuur” en “Water” ter plaatse van het tracé van de gasleiding. de bestemmingsherziening van de enkelbestemming ‘Wonen’ in de bestemming ‘Bedrijf niet agrarisch’ met daarop een specifieke functie-aanduiding die het alleen mogelijk maakt dat op het betreffende perceel een bosonderhoudsbedrijf kan worden gevestigd.

Inzagetermijn

Analoog

Het ontwerpbestemmingsplan, met bijbehorende stukken, ligt vanaf donderdag 19 maart 2015 tot en met woensdag 29 april 2015, tijdens openingstijden, ter inzage in het gemeentehuis.

Digitaal

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder ‘plannen en projecten’) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden zijn ook via www.ruimtelijkeplannen.nl raadpleegbaar en beschikbaar. Voor een directe link naar deze bestanden kunt u terecht op de gemeentelijke website.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Brummen, Postbus 5, 6970 AA te Brummen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Annemarie Jager, projectleider Ruimtelijke Ordening van de afdeling Beleid en Bedrijfsvoering, tel. (0575) 56 85 42 of per mail op: a.jager@brummen.nl.

Naar boven