Logo Koggenland
Ontwerpwijzigingsplan en Ontwerpbesluit Hogere Waarde Wogmeer 86, Spierdijk, Koggenland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken, op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en op grond van de Wet Geluidhinder, bekend dat het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit Hogere Waarde Wogmeer 86, Spierdijk ter inzage liggen.

Inhoud

Met dit ontwerpwijzigingsplan wordt de compensatieregeling (artikel 3.7.8) uit het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland toegepast. Dit betekent dat alle agrarische bedrijfsbebouwing op het perceel 86 wordt gesloopt en, ter compensatie, de planologische mogelijkheid wordt geboden om een nieuwe woning (gesplitste stolp) te bouwen. Daarbij wordt de agrarische bedrijfswoning omgezet naar een burgerwoning (stolp).

De te verwachten geluidsbelasting op de gevels van de bestaande en te realiseren woning zal tussen de 48 en 53 dB komen te liggen. Dit betekent, dat, nu geen geluidwerende voorzieningen in het openbaar gebied kunnen worden getroffen, met het aanbrengen van geluidwerende voorzieningen in de woningen aan de maximaal toelaatbare geluidsbelasting kan worden voldaan. Een ontheffing op grond van de Wet Geluidhinder is daartoe vereist.

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan, het ontwerpbesluit tot vaststelling van dit wijzigingsplan en het ontwerpbesluit Hogere Waarde liggen vanaf 23 maart tot en met 3 mei 2015 (6 weken) ter inzage bij de afdeling Bouwen & Milieu in het gemeentehuis (tijdens openingstijden).

Het ontwerpwijzigingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.koggenland.nl/wonen en werken/ruimtelijkeplannen onder de kop ‘in procedure’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het identificatienummer is: NL.IMRO.1598.WPLGWogmeer86-on01.

Zienswijze indienen

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen schriftelijke zienswijzen naar voren worden gebracht bij het college van burgemeester en wethouders van Koggenland, Postbus 21, 1633 ZG Avenhorn. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Roelf van der Woude, telefoonnummer 0229 – 54 84 51.

De zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de vaststelling van het wijzigingsplan en van het besluit Hogere Waarde.

Naar boven