Logo Hoogeveen
Ontwerpbestemmingsplan Industrieterrein De Wieken 2010, herziening onderdeel geluidzone industrielawaai, Hoogeveen

Het college van B&W heeft voor het gebied ten zuid-westen van Industrieterrein De Wieken, een bestemmingsplan voorbereid, namelijk bestemmingsplan “Industrieterrein De Wieken 2010, herziening onderdeel geluidzone industrielawaai”.

Het bestemmingsplan “Industrieterrein De Wieken 2010, parapluherziening geluidzone industrielawaai” is in december 2013 vastgesteld door de gemeenteraad.

Dit plan is ter behandeling bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State geweest. Naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State is onderliggend bestemmingsplan voorbereid.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in haar uitspraak van 5 november 2014 (nr. 201401510/1/R4) een klein deel van het bestemmingsplan “Industrieterrein De Wieken 2010, parapluherziening geluidszone industrielawaai”, vernietigd, voor zover het betreft de zuidwestelijke grens van het bestemmingsvlak "Geluidzone" tussen de Industrieweg en de Sportlaan. De gemeenteraad is tevens opgedragen om voor het in de uitspraak genoemde planonderdeel een nieuw besluit te nemen. Met het opstellen van onderliggend bestemmingsplan en het uiteindelijk vaststellen daarvan, wordt uitvoering gegeven aan genoemde uitspraak van de Raad van State.

Het plangebied omvat de aan het bestemmingsplangebied van De Wieken aansluitende delen van de volgende bestemmingsplannen: Bentinckspark 2009, Oost/Oranjebuurt 2009, Stadscentrum 2008, Bentinckspark, deelplan Kalkoven 2009 en bestemmingsplan Oost/Oranjebuurt, deelplan Linhorsthomanstraat/Julianastraat.

Dit plan is ten behoeve van de bescherming en instandhouding van de geluidruimte die verband houdt met industrieterrein De Wieken en tevens wordt het vestigen van nieuwe geluidgevoelige objecten binnen dat deel van de geluidzone voorkomen.

Inzage

De stukken liggen van 19 maart 2015 tot en met 29 april 2015 ter inzage bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0118.2014BP8012004-ON02.

Tevens zijn de stukken te raadplegen via www.hoogeveen.nl/inzage.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze over dit ontwerpplan bij de gemeenteraad indienen. Dit kan schriftelijk via Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw M. de Jong via telefoonnummer 14 0528.

Naar boven