Gemeente Midden-Delfland – Ontwerpbestemmingsplan – 1e herziening Keenenburg V
Logo Midden-Delfland
Ter inzage ligging ontwerpbestemmingsplan 1 e herziening Keenenburg V
Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening Keenenburg V’ met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp14SL01-on01 ter inzage leggen.
Planbeschrijving en plangebied
Aan de zuidoost zijde van de dorpskern Schipluiden ligt het plangebied Keenenburg V. Het plangebied is momenteel nog in gebruik als grasland, boerderij en bedrijventerrein.
Het bestemmingsplan “1e herziening Keenenburg V” maakt concrete woningbouwplannen mogelijk op de locatie van het voormalige gemeentehuis. Hier zullen 25 woningen worden gerealiseerd. Het gaat om 15 sociale (huur)woningen en 10 woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).
Voor de overige plandelen zijn de plannen nog onvoldoende uitgewerkt en blijft de uitwerkingsverplichtingen behouden. Het bestemmingsplan blijft daardoor op een groot aantal onderdelen gelijk aan het voorgaande plan.
De gewenste ontwikkeling is beschreven in het beeldkwaliteitplan Keenenburg V, nieuwe dorpsrand Schipluiden. Dit beeldkwaliteitplan vormt de onderlegger voor het bestemmingsplan.
Het plangebied ligt in de zuidoost hoek van het dorp Schipluiden op de grens tussen de dorpskern en het buitengebied. De noordgrens wordt gevormd door de Otto van Egmondlaan en de daar aanwezige bebouwing van Keenenburg IV. Aan de zuidzijde wordt de grens gevormd door het aanwezige bedrijfsterrein. Het recreatiegebied(golfbaan) vormt de grens aan de oostzijde van het plangebied. De Zouteveenseweg/Keenenburgweg vormt de grens aan de westzijde. Het plangebied is circa 3,25 hectare groot.
Het bestemmingsplan vervangt het geldende bestemmingsplan 'Keenenburg V’, dat
op 29 januari 2013 is vastgesteld door de gemeenteraad. Daarnaast vormt het beeldkwaliteitplan Keenenburg V, nieuwe dorpsrand Schipluiden de onderlegger voor het bestemmingsplan.
Terinzagelegging
Het bestemmingsplan met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp14SL01-on01 ligt, met de hierbij behorende stukken, met ingang van vrijdag 20 maart 2015 gedurende zes weken, tijdens kantooruren voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.
Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van ter inzage ligging digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u voor “bestemmingsplannen” onder de kop “Een plan BEKIJKEN”, waarna u de mogelijkheid heeft het ontwerp bestemmingsplan op te roepen op het scherm. Dit kan bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of in te zoomen op de kaart. De documenten zijn als PDF ook te raadplegen op www.middendelfland.nl Bestuur & Beleid Actueel Stukken ter inzage.
Zienswijzen
Gedurende genoemde termijn van de terinzagelegging kan eenieder mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen op het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad van Midden-Delfland, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden. Voor mondelinge reacties kan men terecht via het telefoonnummer (015) 380 41 11, team Ruimtelijke Ordening en Milieu.
U kunt ook digitaal een zienswijze indienen, maak daarbij gebruik van het zienswijzenformulier. Dit formulier is te vinden op de gemeentelijke website onder ‘Digitaal Loket’, ‘Formulieren’. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de website voor de precieze voorwaarden.
U kunt contact opnemen met de volgende medewerker van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving voor nadere informatie over het bestemmingsplan:
Kim Blom (015) 380 41 99.
Schipluiden, 18 maart 2015
Naar boven