Logo Kollumerland en Nieuwkruisland
Kennisgeving ontwerp bestemmingsplan Kollum Dorp, Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Kollum-Dorp” vanaf donderdag 19 maart 2015 ter inzage ligt.

Het ontwerp bestemmingsplan heeft vorig jaar reeds ter inzage gelegen. Gelet op de aangebrachte wijzigingen is besloten het gewijzigde ontwerp bestemmingsplan opnieuw voor zienswijzen ter inzage te leggen.

Het plangebied bestaat uit het hele dorp Kollum met uitzondering van de kern. Het plangebied wordt globaal begrensd door Dwarsried in het noorden, het Kollumerkanaal en bedrijventerrein Jumaheerd in het oosten, de Stroobosser Trekvaart in het zuiden en de woonwijk Westenstein in het westen. De buiten het plangebied vallende kern wordt grofweg begrensd door de Voorstraat en Tsjerk Hiddestraat met aanliggende bebouwing, de Tochmalaan/Willem Loréweg, met uitzondering van de woonbuurt Meckema en de Hessesingel.

Het bestemmingsplan Kollum Dorp betreft een actualisatie en samenvoeging van diverse bestemmingsplannen. Daarnaast is er o.a. planologisch ruimte geschapen voor de realisatie van maximaal 3 woningen aan de Bernhardlaan, diverse wijzigingen betreffende de inrichting van het bedrijventerrein Dwarsried, er is een afwijkingsprocedure voor camperplaatsen op de groenstrook aan de Rijdstraat en er is voor twee herstructureringslocaties een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarmee de gebieden heringericht kunnen worden.

Inzage ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 19 maart 2015 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis, van Limburg Stirumweg 18 te Kollum.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.kollumerland.nl, bij informatie over ‘wonen en leven’/ ‘wonen en omgeving’ / ‘ruimtelijke plannen’. Het plan is digitaal te raadplegen op het webadres;

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0079.KollumDorp-Ow02

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum. Wilt u buiten openingstijden het plan inzien of mondeling een zienswijze indienen dan kunt u hiervoor een afspraak maken en contact opnemen met de afdeling VROM, cluster Omgevingsbeleid via het telefoonnummer 140511.

Naar boven