Logo Zevenaar
Vastgestelde projectomgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarde voor project ‘CPO Oranjelaan’, Zevenaar

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een projectomgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan heeft vastgesteld voor het oprichten van zeven woningen op het perceel Oranjelaan, 6901 in Zevenaar, kadastraal bekend gemeente ZVN02, sectie L, nummer 1738. In het kader van deze projectomgevingsvergunning is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat de hoogst optredende geluidsbelasting op de gevels van de nieuw te realiseren woningen vanwege het wegverkeer de geldende voorkeursgrenswaarden worden overschreden. Omdat maatregelen gericht op het terugdringen van de geluidsbelastingen niet toepasbaar zijn, is op grond van artikel 110a lid 1 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde voor dit project vastgesteld. Met deze besluiten wordt beoogd zeven woningen te realiseren in de vorm van ‘collectief opdrachtgeverschap’. De woningen passen niet binnen het huidige bestemmingsplan “Woongebied Kom Zevenaar”. Het betreft een strijdigheid, die door middel van de procedure van een projectomgevingsvergunning kan worden vergund.

Inzage

De vastgestelde projectomgevingsvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 19 maart 2015 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Vergunningen in het BATgebouw aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. De stukken kunnen daar tijdens openingstijden door iedereen worden ingezien. De projectomgevingsvergunning is digitaal te raadplegen via de gemeentelijke site: http://0299.roview.net/ en via de landelijke site: www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN: NL.IMRO.0299.PV01ORANJELAANCPO-VA01. De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html.

Beroep

Tegen de ontwerp projectomgevingsvergunning zijn drie zienswijzen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Deze zijn allen ingetrokken. Van 20 maart 2015 tot 1 mei 2015 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid is geweest om tijdig een zienswijze tegen de ontwerp projectomgevingsvergunning bij het college kenbaar te maken. Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te sturen naar de Arrondissementsrechtbank, Sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt.

In werking treden projectomgevingsvergunning

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een beroepschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank een voorlopige voorziening (schorsing) worden gevraagd.

Naar boven