Ontwerp bestemmingsplan Noord-Om ter inzage
Logo Gemert-Bakel
Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Noord-Om ter inzage ligt.
Omschrijving plan
Om de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid, de veiligheid en het woon- en
leefmilieu in de kern te verbeteren, heeft de gemeente samen met de provincie Noord-Brabant de voorkeur uitgesproken een noordelijke randweg aan te leggen. Deze randweg,
Noord-Om genaamd, moet samen met de Oost- en Zuid-Om de hoofdontsluitingsstructuur van Gemert gaan vormen. Met de aanleg van de Noord-Om wordt de kern van Gemert en de weg Doonheide ontlast.
Door de aanleg van de randweg worden verkeersonveilige situaties in de kern weggenomen, neemt de leefbaarheid toe en wordt de bereikbaarheid beter. Ook worden de economische ontwikkelingen gestimuleerd.
De gemeente heeft een vrijwillige milieu-effect-rapportage-procedure (m.e.r.) doorlopen. Deze MER is samen met de voorkeursvariant van de randweg op 30 september 2010 door de gemeenteraad vastgesteld. Met het MER zijn de effecten beoordeeld van de autonome verkeerssituatie en diverse randwegvarianten ten noorden van de kern van Gemert. Met de keus voor de voorkeursvariant is een tracé voorzien van een nieuwe noordelijke randweg, waarbij de doorstroming van het verkeer, de veiligheid en het woon- en leefmilieu voor de kern van Gemert het best bij gebaat is. De keus voor de voorkeursvariant is met een addendum op het MER nogmaals bevestigd in februari 2015.
Het realiseren van de Noord-Om is juridisch-planologisch niet mogelijk binnen de vigerende
bestemmingsplannen. Derhalve is een nieuw bestemmingsplan benodigd. Het ontwerpbestemmingplan Noord-Om voorziet daarin.
Stukken in het gemeentehuis inzien
Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van 16 maart 2015 gedurende zes weken in het gemeentehuis ter inzage. Wilt u de stukken in het gemeentehuis inzien? Dit kan als u hiervoor een afspraak maakt. Op www.gemert-bakel.nl maakt u een afspraak op een moment dat het u uitkomt. Beschikt u niet over internet, dan kunt u ons ook bellen.
Stukken digitaal inzien
U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl
Zienswijze indienen
Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld binnen de hierboven vermelde termijn schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerp kenbaar te maken bij de raad van Gemert-Bakel, postbus 10.000 5420 DA Gemert. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u een afspraak maken via www.gemert-bakel.nl
Gemert, 10 maart 2015
Naar boven