Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking gewijzigd bestemmingsplan Mariaplaats 14, Binnenstad met omgevingsvergunning, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 20 maart 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt:

  • het op 5 maart 2015 door de raad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Mariaplaats 14, Binnenstad' zoals vastgelegd in GML-bestand NL.IMRO.0344.BPMARIAPLAATS-VA01 inclusief de ondergrond met nummer NL.IMRO.0344.BPMARIAPLAATS-VA01.dgn, het daarbij horende vaststellingsbesluit en vaststellingsrapport;

  • De door het college verleende omgevingsvergunning (met kenmerk HZ_WABO-11-10638) voor het vervangen van de aanbouw achter het gebouw van de Sociëteit "De Vereeniging" aan de Mariaplaats 14.

Bestemmingsplangebied en doelstelling

Het plangebied betreft het perceel Mariaplaats 14 in de Binnenstad. Het doel van het bestemmingsplan is om na sloop van de huidige bebouwing aan de achterzijde van het perceel een nieuwe sociëteitsruimte te bouwen waarbij de sociëteit de nieuwe ruimte ook kan verhuren voor vergaderingen en er ruimte is voor een beperkte uitbreiding van de keuken. Op de vrijkomende ruimte zal een tuin worden aangelegd.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de bovenstaande aanverwante omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen hebben betrekking op een aantal verduidelijkingen in de plantoelichting en daarnaast zijn de regels als volgt aangepast:

In artikel 1 (Begrippen) ontbrak en is alsnog de begripsbepaling opgenomen voor ‘dienstverlening’.

Artikel 3.1 lid d is als volgt aangepast: “ruimte ten behoeve van een besloten vereniging” is gewijzigd in “ruimte ten behoeve van de bestaande besloten vereniging”.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen in de regels wordt verwezen naar deel II van het vaststellingrapport bij het vaststellingsbesluit.

Inzien

Het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit, vaststellingsrapport en de omgevingsvergunning liggen met ingang van 20 maart 2015 gedurende zes weken, tot en met 30 april 2015, ter inzage in het stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ, Utrecht).

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

  • via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

  • via de gemeentelijke website www.utrecht.nl/bestemmingsplannen (op de gemeentelijke website staat ook de omgevingsvergunning maar geen bijlagen van deze vergunning)

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door: (i) belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, (ii) belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht en (iii) belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Zo mogelijk dient een kopie van het (de) bestreden besluit(en) bijgevoegd te worden.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor het instellen van beroep of een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail of anderszins digitaal beroep in te stellen.

Naar boven