Logo Binnenmaas
Voorontwerpbestemmingsplan en twee ontwerpwijzigingsplannen verleggen leidingen Gasunie aan de Gorsdijk te ’s-Gravendeel en het Simonsdijkje te Puttershoek, Binnenmaas

In het kader van het project Dijkversterking Hoeksche Waard Noord dient Gasunie een tweetal gasleidingen te verleggen aan de Gorsdijk te ‘s-Gravendeel en het Simonsdijkje te Puttershoek. Binnen de vigerende bestemmingsplannen zijn de toekomstige tracés van de gasleidingen niet planologisch bestemd. Om de verlegging van de gasleidingen juridisch-planologisch mogelijk te maken is het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan en twee wijzigingsplannen noodzakelijk.

Wijzigingsplannen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening en de wijzigingsbevoegdheden in de artikelen 48.4 en 24.3 van respectievelijk de bestemmingsplannen ‘Mijlpolder’ en ‘Landelijk Gebied Binnenmaas’ bekend dat zij voornemens zijn om beide bestemmingsplannen te wijzigen. De ontwerpwijzigingsplannen ´Mijlpolder, wijzigingsplan verlegging gasleiding Gorsdijk, ’s-Gravendeel’ en ´Landelijk Gebied Binnenmaas, wijzigingsplan verlegging gasleiding Gorsdijk, ’s-Gravendeel’ liggen vanaf 16 maart 2015 voor een periode van zes weken ter inzage.

Tijdens de ter inzage termijn kunnen de ontwerpwijzigingsplannen worden ingezien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. Ook zijn de ontwerpwijzigingsplannen te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’ en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder IMRO-codes NL.IMRO.0585.wpMLPgaslgorsdijk-ON01 en NL.IMRO.0585.wpLGBgaslgorsdijk-ON01.

Tijdens de periode dat de ontwerpwijzigingsplannen ter inzage liggen, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen. Deze zienswijze kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het geven van een mondelinge zienswijze of voor een meer uitgebreide toelichting kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via de balie Omgevingszaken, telefoonnummer 078-676 44 33.

Voorontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een nieuw bestemmingsplan ‘Verleggen gasleiding Simonsdijkje, Puttershoek’ wordt voorbereid. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 16 maart 2015 voor een periode van zes weken ter inzage.

Tijdens de ter inzage termijn kan het voorontwerpbestemmingsplan worden ingezien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. Ook is het voorontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’ en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder IMRO-code NL.IMRO.0585.bpgaslsimonsdijkje-VO01.

Tijdens de periode dat het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een inspraakreactie indienen. Deze inspraakreactie kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het geven van een mondelinge inspraakreactie of voor een meer uitgebreide toelichting kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via de balie Omgevingszaken, telefoonnummer 078-676 44 33.

13 maart 2015

Naar boven