Vooraankondiging en voorontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied, Landgoed Pijnenburg
Logo Baarn
Vooraankondiging
Burgemeester en wethouders van Baarn maken overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het Landgoed Pijnenburg. Het is niet mogelijk om tegen de vooraankondiging een zienswijze in te dienen.
De voorbereiding van het bestemmingsplan komt tot uiting in het vrij geven van het voorontwerpbestemmingsplan voor ter inzagenlegging.
Voorontwerpbestemmingsplan
Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat vanaf vrijdag 13 maart tot en met donderdag 23 april 2015 het voorontwerpbestemmingsplan “Landelijk Gebied, Landgoed Pijnenburg” voor inspraak ter inzage ligt.
Het bestemmingsplan is een uitwerking van het gesloten convenant tussen gemeente Baarn, provincie Utrecht en de landgoedeigenaren. In het convenant is overeengekomen dat provincie, gemeente en het landgoed zich inspannen om economische dragers te realiseren, met als doel duurzame instandhouding van het landgoed. Op 27 maart 2013 heeft de gemeenteraad ingestemd met de inhoud van het convenant en besloten om hiervoor een bestemmingsplan op te gaan stellen.
Het bestemmingsplan maakt de economische dragers juridisch-planologisch mogelijk. De belangrijkste ontwikkelingen zijn de realisatie van een theehuis op de locatie Overbosch, hoek Embranchementsweg / Vuursche Steeg, het realiseren van een dierenbegraafplaats op de locatie Overbosch, het verbreden van de functie van het Koetshuis op het perceel Biltseweg 4, het verplaatsen van het evenemententerrein van het Cognacveld naar een locatie nabij het bestaande theehuis en klimbos en het realiseren van een uitkijktoren bij het klimbos.
Wilt u het bestemmingsplan inzien?
Het voorontwerpbestemmingsplan “Landelijk Gebied, Landgoed Pijnenburg” is samen met de bijbehorende bijlagen digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.baarn.nl. Op de homepage van de gemeentelijke website kiest u de snelkeuze “bestemmingsplannen”. Hier kunt u vervolgens bij de ter inzage liggende plannen het voorontwerpbestemmingsplan “Landelijk Gebied, Landgoed Pijnenburg” selecteren. Het voorontwerpbestemmingsplan wordt ook geplaatst op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.000050). U kunt het voorontwerpbestemmingsplan daarnaast inzien in de centrale hal van het gemeentehuis van 08.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is inzien op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035 – 548 16 11.
Indienen inspraakreactie
Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van 13 maart tot en met donderdag 23 april 2015 ter inzage. Gedurende deze periode is het mogelijk een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan schriftelijk in te dienen bij burgemeester en wethouders van Baarn, postbus 1003, 3740 BA BAARN. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie of bij vragen, kunt u contact opnemen met mevrouw M. Aberson-Vlassenrood (035 -54 81 896) of per mail Matanja.Aberson-Vlassenrood@baarn.nl.
Informatieavond 26 maart 2015
Op 26 maart 2015 wordt in de trouwzaal van het gemeentehuis van Baarn (ingang Laanstraat) een informatieavond over het voorontwerpbestemmingsplan gehouden. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom. De avond heeft een informeel karakter: u kunt de plannen nader bekijken en eventuele vragen worden door de medewerkers van de gemeente beantwoord. Als u deze informatieavond wilt bijwonen, dan ontvangen we graag voor dinsdag 22 maart een aanmelding via email-adres Matanja.Aberson-Vlassenrood@baarn.nl of via telefoonnummer 035 – 548 18 96.
Naar boven