Logo Capelle aan den IJssel
Bekendmaking Wet geluidhinder

Ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde voor het wegverkeerslawaai op een aantal gevels van de geplande 68 woningen aan de P.C. Boutenssingel 15. Voor de woningen gelegen aan de P.C. Boutenssingel (transformatie schoolgebouw naar 39 woningen + 19 eengezinswoningen) is een akoestisch onderzoek naar de geluidbelasting uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor wegverkeerslawaai ten gevolge van het wegverkeer op de Abram van Rijckevorselweg en de P.C. Boutenssingel wordt overschreden op de gevels. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom het voornemen om een hogere grenswaarde dan de voorkeursgrenswaarde vast te stellen.

In de hal van het gemeentehuis, Rivierweg 111, liggen het akoestisch rapport en het ontwerpbesluit ter inzage vanaf donderdag 5 maart 2015 tot en met woensdag 15 april 2015. U kunt het akoestisch rapport en het ontwerpbesluit ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

U kunt gedurende deze periode uw zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen. U kunt uw zienswijzen richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. De ingebrachte zienswijzen zullen worden betrokken bij de definitieve besluitvorming door het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven