Logo Slochteren
Ontwerpbestemmingsplan ‘Meerstad-Midden, partiële herziening 2015’, Slochteren

Er is een partiële herziening opgesteld voor het bestemmingsplan Meerstad-Midden. De herziening regelt dat de huidige tijdelijke weg naar de Woldbrug ook het definitieve tracé kan worden. Ook wordt de voorgeschreven oplopende bebouwingshoogte in deelgebied 1 (omgeving sluis) niet langer verplicht. Verder worden de geluidsnormen voor nieuwe woningen iets verhoogd, omdat ze te strikt blijken. Het ontwerp wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp dat net voor de jaarwisseling ter inzage is gelegd. Het plangebied komt grotendeels overeen met het bestaande bestemmingsplan Meerstad-Midden. Het ligt in hoofdzaak tussen Borgsloot, Slochterdiep, Rijpmakanaal, bebouwing Harkstede, Hoofdweg en de grens met de gemeente Groningen. De herziening heeft geen betrekking op de gebieden waarvoor al een uitwerkingsplan is vastgesteld.

Het ontwerp ligt ter inzage van donderdag 11 maart tot en met woensdag 22 april 2015.

U kunt het plan inzien in het publiekscentrum van het gemeentehuis of bij Bureau Meerstad, Hoofdweg 143 a in Harkstede. U kunt het plan ook digitaal bekijken via www.slochteren.nl onder Dorpen>Meerstad>Bestemmingsplannen of op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0040.bp00039-31on.

In de periode dat het plan ter inzage ligt, kan een ieder een mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Slochteren, postbus 13, 9620 AA in Slochteren. Wilt u daarbij het kenmerk NL.IMRO.0040.bp00039-31on vermelden?

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Jullens via telefoonnummer 0598 – 42 55 55.

Naar boven