Logo Kapelle
Bekendmaking wijziging vaststellingsbesluit bestemmingsplan Buitengebied, 2e herziening, Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat met ingang van 12 maart 2015 voor een ieder ter inzage ligt het op 24 februari 2015 genomen besluit tot wijziging van het op 24 november 2014 genomen vaststellingsbesluit Bestemmingsplan Buitengebied, 2e herziening.

Korte toelichting

Op 24 november 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitengebied, 2e herziening vastgesteld. De beroepstermijn van dit besluit is inmiddels afgelopen. Er is één beroepsschrift ingediend tegen dit besluit, in verband met een geconstateerde omissie in de regels. Deze omissie, alsook nog een ambtshalve geconstateerde omissie, wordt met het gewijzigd vaststellingsbesluit van 24 februari 2015 gerepareerd.

Wijziging

De wijziging betreft de regels:

  • Artikel 29.1, onder a.1. De genoemde maat bij ruwe olie van 30 inch wordt gewijzigd in 24 inch;

  • Artikel 38. Daaraan wordt toegevoegd onderstaand nieuw lid 38.3, en de daarop volgende leden worden daarbij vernummerd:

38.3. Specifieke gebruiksregels.

Met betrekking tot het gebruik van gronden en bouwwerken gelden tevens de volgende regels:

  • a. Het gebruik van de gronden voor rotorbladen bevestigd aan een windturbine is toegestaan.

Het bestemmingsplan inzien

U kunt het gewijzigd vaststellingsbesluit inzien bij het Servicecentrum Kapelle op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.kapelle.nl > Inwoner > Bouwen en Wonen > Bestemmingsplannen. Een volledig digitale versie van het bestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.buitengebiedHZ002-VA02 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden, kunnen tegen deze gewijzigde vaststelling beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Kapelle, 11 maart 2015

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven