Logo Medemblik
Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwmarkt 8, Zwaagdijk-Oost’, Medemblik

De gemeenteraad van Medemblik heeft in haar vergadering van 29 januari 2015 het bestemmingsplan ‘Nieuwmarkt 8, Zwaagdijk-Oost’ vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan maakt de uitbreiding van het ter plaatse gevestigde bedrijf mogelijk. De uitbreiding bestaat uit een aanbouw van nieuwe bedrijfsruimten aan de oostzijde van het bedrijf. Ten noorden van de nieuwbouw worden nieuwe verhardingen en inritten aangelegd. Het nieuwe parkeerterrein komt bovenop de nieuwbouw en wordt bereikbaar door de aanleg van een hellingbaan aan de noord-oostzijde van het bedrijf.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Het bestemmingsplan kunt u met ingang van 13 maart 2015 tot 24 april 2015 inzien. Dat kunt u op verschillende manieren doen.

  • Het bestemmingsplan staat op de website www.ruimtelijkeplannen.nl Op deze site kunt u zoeken op de naam van het bestemmingsplan of op het identificatienummer: NL.IMRO.0420.BPZWANIEUWMARKT8-VA01.

  • Het bestemmingsplan staat op de website www.medemblik.nl/bestemmingsplannen bij ‘Bestemmingsplannen in ontwikkeling’. Hier kunt u het bestemmingsplan openen met de viewer en u kunt het bestemmingsplan als pdf bestand downloaden.

  • Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien in het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum, Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het Klant Contact Centrum is op maandag en woensdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur.

Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad?

Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad kunt u daartegen bezwaar maken. Formeel stelt u dan beroep in tegen het bestemmingsplan. U heeft zes weken de tijd om beroep in te stellen. De termijn hiervoor loopt van 14 maart 2015 tot 25 april 2015.

Hoe stel ik beroep ik?

U stelt beroep in door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Er zijn ook mogelijkheden om via internet (digitaal) beroep in te stellen. Meer informatie leest u op de website www.raadvanstate.nl.

Let op:

  • Aan het instellen van beroep zijn een aantal voorwaarden verbonden. Voor het instellen van beroep moet u belanghebbende zijn. Daarnaast moet u al eerder hebben gereageerd op het ontwerp van het bestemmingsplan met een zienswijze. Als u dit niet heeft gedaan moet u kunnen aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om te reageren.

  • Voor het instellen van beroep brengt de Raad van State kosten in rekening. Dit heet griffierecht.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 26 april 2015. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan in werking treedt? Dan moet u voor 26 april 2015 een ‘verzoek om voorlopige voorziening’ indienen bij de Raad van State.

Dit is een aparte procedure. Hierbij kan de voorzitter besluiten om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden totdat er een uitspraak is in uw beroepszaak. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar ook griffiegeld voor betalen.

Naar boven