Logo Alphen aan den Rijn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Rijnhaven 2015, Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 19 februari 2015 het bestemmingsplan ‘Rijnhaven 2015’, inclusief bijbehorende bestanden, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied

De oostelijke plangrens voor bestemmingsplan Rijnhaven 2015 ligt op de westoever van het Rijnhavenbekken. Aan de zuidoostzijde wordt het bedrijventerrein Rijnhaven begrensd door de Dennenlaan. Hierdoor valt de gehele groenstrook, het buurthuis en het oostelijke stamspoor binnen dit bestemmingsplan. Aan de zuidkant kent Rijnhaven een duidelijke begrenzing door de spoorlijn en de groenstrook. Aan de overzijde hiervan begint bedrijventerrein Molenwetering. De westgrens wordt gevormd door de Vennootsweg, eveneens voorzien van groen en een watergang. Voor de precieze grenzen wordt verwezen naar de verbeelding van het bestemmingsplan

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan Rijnhaven dateert van 2000 en dient geactualiseerd te worden. Met de herstructurering van bedrijventerrein Rijnhaven beoogt de gemeente een kwaliteitsimpuls zodat het gebied in de toekomst voor bestaande en nieuwe gebruikers aantrekkelijk blijft. Het oostelijke gedeelte van het bedrijventerrein is relatief kleinschalig en fungeert niet langer meer als alleen industriegebied. Hier wordt straks gewoond, gewerkt, gerecreëerd en (perifeer) gewinkeld. De specifieke ontwikkeling tot gemengd stedelijk gebied zal in een apart bestemmingsplan Rijnhaven-Oost verder worden uitgewerkt. Bestemmingsplan Rijnhaven 2015 is overwegend conserverend van aard. Wel worden de bebouwingsmogelijkheden voor bedrijven uitgebreid en wordt de Magazijnweg doorgetrokken.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan Rijnhaven 2015, met identificatienummer NL.IMRO.o484.B108rijnhaven-VA01 inclusief bijbehorende bestanden, gedurende zes weken inzien bij de ontvangstbalie in het stadhuis.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje gemeente/publicaties/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

In de periode van donderdag 12 maart 2015 tot en met woensdag 22 april 2015 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Indien u nog vragen nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw E.D. Poot, via 0172-464975 of per email epoot@alphenaandenrijn.nl.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

5 maart 2014

Naar boven