Logo Papendrecht
Kennisgeving ontwikkeling Den Briel, Papendrecht

Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken bekend dat een buitenplans afwijkingsbesluit wordt voorbereid voor de realisatie van acht psychogeriatrische wooneenheden. De woningen zijn verspreid over twee torens aan de noord- en zuidzijde van de ontwikkeling Den Briel. De entrees van de woningen, inclusief voorzieningenruimte, zijn gesitueerd op de begane grondlaag. Verder bestaat de begane grondlaag uit commerciële ruimten die de beide woontorens verbindt. Naast de PG-wooneenheden voorziet het bouwplan in een parkeervoorziening achter het pand. In totaal zullen er 32 parkeerplaatsen worden gerealiseerd bestemd voor personeel en bezoekers. Daarnaast voorziet het plan in 37 overdekte parkeerplaatsen die zijn bestemd voor de bewoners van het naastgelegen pand “Marktmeester”. Voor het totale plan (inclusief de benodigde parkeerplaatsen voor de overige functies) worden 103 parkeerplaatsen gerealiseerd. Het projectgebied bestaat uit een ontwikkelingslocatie welke in het noorden en westen wordt begrensd door Den Briel, aan de oostzijde door de Veerweg en aan de zuidzijde door de P.C. Hooftlaan. Er is hiervoor op 18 december 2014 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend.

De procedure is op dit moment nog niet zover dat er stukken ter inzage kunnen worden gelegd en er is dan ook nog geen mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen. Ook wordt nog advies ingewonnen bij de relevante overlegpartners die de gemeente gebruikelijk raadpleegt in het kader van de voorbereiding van een ruimtelijke plannen (ex artikel 6.18 Besluit omgevingsrecht).

Zodra de voorbereiding van de buitenplanse afwijkingsbesluit is afgerond, zal de aanvraag omgevingsvergunning en bijbehorende stukken ter inzage worden gelegd. Wij streven er naar deze terinzagelegging te laten plaatsvinden eind april 2015. Vanaf die periode zullen genoemde stukken gedurende zes weken ter inzage worden gelegd. De bekendmaking zal worden gepubliceerd op de gemeentepagina van het Papendrechts Nieuwsblad en op www.papendrecht.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’. Vervolgens gaat u naar ‘Buitenplanse afwijkingen’ en dan naar ‘Ter inzage’.

Burgemeester en wethouders van Papendrecht, 11 maart 2015

de plv. secretaris, M. Boogmans

de burgemeester, C.J.M. de Bruin

Naar boven