Ontwerpbesluit Wet Bescherming Antarctica, Rijkswaterstaat

De aanvraag

Op 2 januari 2015 heeft de heer P. van der Sande een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied.

De handelingen bestaan uit het ondernemen van een toeristische expeditie met het zeilschip Dakota naar het Antarctisch gebied, in het bijzonder naar het Antarctisch Schiereiland en het Speciaal Beheerde Gebied (ASMA) Deception Island. Tijdens de expeditie zullen 14 dagen in het Antarctisch gebied worden doorgebracht met een bemanning van 3 personen waarbij geen landingen worden gemaakt. De vergunning is aangevraagd voor de periode 15 december 2015 tot en met 15 februari 2016.

Ontwerpbesluit

De Staatssecretarissen van Infrastructuur en Milieu en van Economische Zaken zijn van plan de activiteit onder voorschriften toe te staan. Zij hebben hiertoe op 12 maart 2015 het ontwerpbesluit voor de vergunning genomen.

Zienswijzen indienen

Eenieder kan zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit van de vergunning.

Het ontwerpbesluit van de vergunning ligt ter inzage van 13 maart 2015 tot en met 23 april 2015 op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee & Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (Z.H.).

U kunt van 13 maart 2015 tot en met 23 april 2015 uw zienswijze op het ontwerpbesluit indienen. U dient uw zienswijze dan per post te versturen naar Rijkswaterstaat Zee & Delta, afdeling vergunningverlening, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam.

Naar boven