Logo Nijmegen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmegen Mercuriuspark’, Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 4 maart 2015 het bestemmingsplan Nijmegen Mercuriuspark vastgesteld.

Het plangebied ligt in Nijmegen-West tussen het Industrieplein en de Waal. Het plangebied wordt begrensd door de Winselingseweg en de Waal in het noorden; de Winselingseweg, Waalbandijk, De Oversteek en de Mercuriusstraat in het oosten (het terrein met het transformatorgebouw aan de Weurtseweg 400 maakt geen deel uit van het plangebied); Kanaalstraat en het Industrieplein in het zuiden; de Cargadoorweg, Koopvaardijweg en het terrein van de electriciteitscentrale aan de westzijde.

Nu de aanleg de stadsbrug "De Oversteek" met toeleidende wegen is gerealiseerd, kan het bedrijventerrein Mercuriuspark opnieuw worden ingericht. Voor het realiseren van de stadsbrug is het voormalige bedrijventerrein namelijk grotendeels gesaneerd. Er is sprake van gewijzigde inzichten ten opzichte van het bestemmingsplan Stadsbrug over de wijze waarop het bedrijventerrein Mercuriuspark kan worden ingericht. Het bestemmingsplan maakt de transformatie mogelijk naar een nieuw, modern en gemengd bedrijventerrein. Ook ligt het tracé van de stadsbrug nu vast en kan de exacte ligging op de verbeelding worden ingetekend. Verder wordt het terrein van de Vasim (Winselingseweg 41) meegenomen om het huidige gebruik en de gewenste toekomstige invulling mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De begrenzing van het plangebied met het bestemmingsplan Nijmegen Waalfront-2 (Brugkwartier) is aangepast (afgestemd op het inrichtingsplan Waalfront). Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel. Tevens heeft de raad een amendement aangenomen om het bebouwingspercentage en het bouwvlak voor het perceel van Latour (Mercuriusstraat 3a, 3b, 5 en 7) aan te passen.

Inzage

Het plan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van donderdag 12 maart tot en met donderdag 23 april 2015 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP37000-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP37000-/NL.IMRO.0268.BP37000-VG01

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 13 maart tot en met donderdag 23 april 2015 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tegen de wijzigingen die door de Raad zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk – gemotiveerd – verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Crisis- en herstelwet

Op de vaststelling van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift de beroepsgronden moeten worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kan dit niet meer. Verder moet in het beroepschrift worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven