Logo Capelle aan den IJssel
Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde Bermweg 216, Capelle aan den IJssel

Ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde voor verkeerslawaai op de gevels van de nog te bouwen woning Bermweg 216.

In verband met de nog nieuw te bouwen woning aan de Bermweg 216 (vervangende nieuwbouw) is een akoestisch onderzoek ingesteld. In dit onderzoek zijn de geluidbelastingen getoetst aan de regels en grenswaarden van de Wet geluidhinder. Uit het onderzoek is gebleken dat er bij deze woning sprake is van een overschrijding van de voorkeurswaarden van de Wet geluidhinder, ten gevolge van het wegverkeer op de Bermweg. Artikel 110a van de Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere waarden vast te stellen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom het voornemen om voor de te bouwen woning aan de Bermweg 216 een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde vast te stellen.

Bij het informatiecentrum in het gemeentehuis, Rivierweg 111, liggen het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder, het akoestisch rapport en bijlagen ter inzage vanaf donderdag 12 maart 2015 tot en met woensdag 22 april 2015.

Het informatiecentrum is van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Zienswijzen

U kunt vanaf donderdag 12 maart 2015 tot en met woensdag 22 april 2015 schriftelijk of mondeling uw zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen.

U moet uw zienswijzen richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze maakt u een afspraak.

De ontvangen zienswijzen zullen worden betrokken bij de definitieve besluitvorming door het college van burgemeester en wethouders.

Voor informatie of voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de heer H.J. de Vries, afdeling Stadsontwikkeling, 010-2848773, h.j.de.vries@capelleaandenijssel.nl

Naar boven