Logo Baarle-Nassau
Vaststelling Technische herziening bestemmingsplan ‘Omlegging Provinciale weg Baarle’

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wro bekend dat de gemeenteraad op 25 februari 2015 de Technische herziening bestemmingsplan ‘Omlegging Provinciale weg Baarle’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan wordt in procedure gebracht om de dubbelbestemming Waarde Archeologie te verwijderen en om een verschrijving in artikel 5 van het onherroepelijke bestemmingsplan Omlegging te repareren (oppervlakte voor kunstwerken).

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 maart 2015 voor de duur van 6 weken voor eenieder ter inzage. De stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis en kunnen geraadpleegd worden via www.baarle-nassau.nl > bestemmingsplannen. Het gemeentehuis is gevestigd aan Singel 1 te Baarle-Nassau en is geopend op werkdagen van 9.00-12.30uur en op woensdagmiddag van 13.30 -17.00 uur. Voor inzage op het gemeentehuis buiten deze openingstijden of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Keijsers van de afdeling Ruimtelijke Zaken, via telefoonnummer 013-5075200.

Tijdens de ter inzage termijn kan een beroepschrift ingediend worden tegen het vastgestelde plan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • Een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen; of

Degene die beroep heeft ingesteld kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op deze bestemmingsplanprocedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing, op grond van artikel 1.1 Crisis- en Herstelwet jo. artikel 3.4 van Bijlage I van de Crisis- en Herstelwet (aanleg en wijziging van wegen). Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Baarle-Nassau, 13 maart 2015

Burgemeester en wethouders van Baarle-Nassau

Naar boven