Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning De Dellen 26-32 Surhuisterveen
Logo Achtkarspelen
Inleiding
Het (ontwerp)bestemmingsplan De Dellen 26-32 Surhuisterveen geeft een regeling voor het realiseren van een woongebouw voor 38 appartementen. Twintig appartementen zullen door de SWA worden verhuurd en de overige achttien appartementen zullen worden verhuurd aan de JP van den Bent stichting. De JP van den Bent stichting biedt begeleid wonen aan voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.
Voor het bouwen van het woongebouw zal ook een omgevingsvergunning moeten worden verleend.
Coördinatieregeling
Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een bestemmingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het bestemmingsplan. De mogelijkheid van het coördineren van deze besluiten is voorgelegd aan de aanvrager van de omgevingsvergunning. De aanvrager heeft aangegeven voorkeur te hebben voor een gecoördineerde behandeling. Zowel het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsgunning liggen gelijktijdig ter inzage.
Ter inzage
Vanaf 12 maart tot en met 22 april 2015 liggen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunningen ter inzage.
Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning kunt u inzien:
  • -
    in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis;
  • -
    via onze websitewww.achtkarspelen.nl/plannen.
Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.BPSvDeDellen2632-ON01).
Zienswijzen
Tot en met 22 april 2015 kunt u uw zienswijze kenbaar maken. Maak daarbij wel kenbaar op welk ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft (op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerpomgevingsvergunning). Voor zover uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de zienswijzen met betrekking tot de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.
U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.
Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.
E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl
Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 8 april 2015.
Meer informatie
Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Streefkerk van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.
 
Buitenpost, 11 maart 2015
Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,
G.Gerbrandy, burgemeester
E.H.C. van der Laan, secretaris
Naar boven