Vaststelling van drie projectplannen, alsmede opstelling van m.e.r.-beoordelingsnotities, Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING

Waterwet en m.e.r.

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt, ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Ik heb een drietal projectplannen in de zin van artikel 5.4 van de Waterwet vastgesteld.

Het betreft:

  • 1. een projectplan Waterwet voor de aanleg van een nevengeul in de ‘Kleine Weerd’ in de gemeente Maastricht (RWS-2015/580 d.d. 5 maart 2015);

  • 2. een projectplan Waterwet voor de aanleg van natuur(vriende)lijke oevers (2e tranche – NVO2) aan de locaties te Buggenum, Biesweerd/Hanssumerweerd, Beesel, Lottum, Wellerlooi, Oeffelt/St. Agatha, Milsbeek, Hoge Voort, Neerloon, Niftrikse Waarden, De Waarden, Maasbommel, Alphen, Eiland van Alem en de Hedelse Bovenwaard (RWS-2015/582 d.d. 5 maart 2015) en

  • 3. een projectplan Waterwet voor de aanleg van natuur(vriende)lijke oevers (3e tranche – KRW3) aan de locaties Oolergreend, Rijkelse Bemden-Kerkveld, Weerdbeemden, Venlo-Velden, Lomm, Broekhuizerweerd, Eikenweerd, Rode Beek, Bergen, Vortumse Bergen, Ossenkamp, Boxmeer, De Witte Steen, Heumen, Buitenpolder Heerewaarden, Drielsche Uiterwaard en Hedikhuizen en de herinrichting van de twee uiterwaarden Empelse Waard en Blauwe Sluis (RWS-2015/6197 d.d. 26 februari 2015).

Naast deze projectplannen is voor alle ontwikkelingen eveneens een drietal m.e.r.-beoordelings-notities opgesteld. Aan de hand van de notities is besloten dat geen milieueffectrapporten hoeven te worden opgesteld. Deze notities en de besluiten daarop zijn voorbereidingsbeslissingen in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is.

Terinzagelegging

De projectplannen, de m.e.r.-beoordelingsnotities en de bijbehorende stukken liggen vanaf 12 maart 2015 voor een periode van zes weken, derhalve tot en met 22 april 2015, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Avenue Céramique 125, 6221 KV Maastricht (na telefonische afspraak);

  • Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Zuidwal 58, 5211 JK Den Bosch.

Alle documenten zijn te raadplegen via de website: www.rijkswaterstaat.nl/projectplannen.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag na bekendmaking, tegen elk van deze drie besluiten afzonderlijk een bezwaarschrift indienen. Het is dus niet mogelijk om één bezwaarschrift ten aanzien van alle drie de besluiten in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Postbus 25, 6200 MA Maastricht.

De indiener van het bezwaarschrift kan in het bezwaarschrift verzoeken om rechtstreeks beroep bij de administratieve rechter. Indien ik met een dergelijk verzoek instem, kan de bezwaar-procedure op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht worden overgeslagen en zend ik het bezwaarschrift onverwijld door aan de bevoegde rechter.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het betreffende besluit.

Het is wel mogelijk om een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het verzoek zijn woonplaats heeft. Voor het treffen van een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op de drie projectplannen is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Inlichtingen

T.a.v. de projectplannen NVO2 en Kleine Weerd kunt u voor nadere informatie, of voor het maken van een afspraak, tijdens kantooruren contact opnemen met de heer J. Metsemakers van de afdeling Vergunningverlening, telefoon 06 – 31 01 13 31.

T.a.v. het projectplan KRW3 kunt u voor nadere informatie, of voor het maken van een afspraak, tijdens kantooruren contact opnemen met de heer R. Förster van de afdeling Vergunningverlening, telefoon 06 – 43 57 08 20.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd van de afdeling Vergunningverlening, T.L.B. du Chatinier

Naar boven