Logo Boxmeer
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Burgemeester Verkuijlstraat 34’, Boxmeer

Burgemeester en wethouders van Boxmeer maken, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder, bekend dat de gemeenteraad van Boxmeer bij besluit van 26 februari 2015 ongewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan

“Burgemeester Verkuijlstraat 34”.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van acht appartementen op het perceel Burgemeester Verkuijlstraat 34 in Boxmeer.

Een woning wordt volgens de Wet geluidhinder beschouwd als geluidsgevoelig object dat getoetst moeten worden aan de geluidsnormen. Het plangebied ligt in de geluidszone van de Julie Postelsingel. De voorkeursgrenswaarde zal door het wegverkeer op een aantal locaties worden overschreden. In verband hiermee heeft ons college op 3 maart 2015 besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden geluid zoals bedoeld in de Wet geluidhinder.

Het bestemmingsplan “Burgemeester Verkuijlstraat 34” met bijbehorende stukken en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen met ingang van 11 maart 2015 gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Boxmeer.

Het bestemmingsplan met bijlagen is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar via www.boxmeer.nl onder het kopje actueel/bekendmakingen/bestemmingsplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan of belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijze niet in staat zijn geweest, kunnen tot en met 21 april 2015 beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder treden op 22 april 2015 in werking, tenzij voor die datum naast beroep bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Indien u nog vragen heeft, dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimte, Economie en Vergunningen.

Naar boven