Logo Rijssen-Holten
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kern Rijssen, herontwikkeling Stationsomgeving’ (5 februari 2015), Rijssen-Holten

Dit bestemmingsplan wordt aan de noordzijde begrensd door het spoor en aan de zuid- en oostzijde door de Stationsdwarsweg en enkele achtertuinen van woningen aan de Stationsdwarsweg. Aan de westzijde vormt het stationsplein de grens. Het herontwikkelingsgebied is ruim 1,2 hectare groot. Een deel van het bedrijfsperceel aan de Reggesingel 44, waarvan alleen de wijzigingsbevoegdheid naar kantoren wordt verwijderd, maakt ook onderdeel uit van het plangebied.

Het plan maakt planologisch de realisatie van een supermarkt met twee dagwinkels, zelfstandige kantoren, commerciële dienstverlening, dag- en avondhoreca en gestapelde woningen mogelijk. Eén en ander met bijbehorende parkeer-, water-, groen- en speelvoorzieningen. Het plan is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp: op de verbeelding zijn de aanduiding ‘laad- en losplaats’ en de aanduiding ‘gemengd’ in plaats van ‘wonen’ toegevoegd. In de regels is een restaurant uitgesloten en is het maximale oppervlak van de supermarktvoorzieningen verkleind naar 150 m2 en de maximaal bouwhoogte naar 3 meter. In de regels zijn zelfstandige kantoren, commerciële dienstverlening en/of horeca en het wonen uitsluitend toegestaan ter plaatse van de aanduiding ‘gemengd’.

Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1742.BPRC2012002-0401 en op onze website onder Actueel / Bekendmakingen/Bestemmingsplan. De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.rijssen-holten.org/plannen/NL.IMRO.1742.BPRC2012002-/NL.IMRO.1742.BPRC2012002-0401/

U kunt het bestemmingsplan vanaf woensdag 11 maart 2015 t/m woensdag 22 april 2015 inzien bij het loket van de afdeling Wonen en Ondernemen of digitaal via onze website onder Actueel / Bekendmakingen. Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken, kan vanaf de donderdag na terinzagelegging gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld, kunnen belanghebbenden ook beroep instellen tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening schorst het besluit totdat op dat verzoek is beslist. Meer informatie vindt u op onze website onder Direct regelen / Bezwaar, beroep of zienswijze. Een geprinte versie is verkrijgbaar bij het loket Wonen en Ondernemen.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Verzocht wordt om in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven