Logo Utrecht (Utr)
Bestemmingsplan Dorpeldijk, Haarzuilens, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken daarom, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 13 maart 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het op 12 februari 2015 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan Dorpeldijk, Haarzuilens.

Plangebied en doelstelling

In 2004 heeft de gemeenteraad opdracht gegeven voor het actualiseren van een groot aantal verouderde Utrechtse bestemmingsplannen. Het plangebied van bestemmingsplan 'Dorpeldijk, Haarzuilens' valt onder deze actualiseringopgave. Deze opgave is de belangrijkste aanleiding voor het opstellen van dit bestemmingsplan.

Het plangebied is gelegen aan de westkant van de gemeente in het buitengebied. Het wordt globaal begrensd door de spoorlijn Utrecht- Rotterdam/Den Haag in het noorden, de Dorpeldijk in het zuiden, ‘t Hoogt in het oosten en de gemeentegrens met Woerden in het westen. De plangrenzen van het bestemmingsplan sluiten aan op die van de bestemmingsplannen Haarzuilens en Vleuterweide.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd. In artikel 3 is de realisatie van bijbehorende bouwwerken en bouwwerken geen gebouwen zijnde, buiten het bouwvlak in de agrarische bestemming beperkt. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen in de planregels wordt verwezen naar deel II van het vaststellingrapport.

Inzien

Het bestemmingsplan als vervat in digitale bestand NL.IMRO.0344.BPDORPELDIJKHAARZU-VA01.gml ligt met ingang van 13 maart gedurende zes weken, dus tot en met 23 april 2015, ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn niet alle onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. Op de gemeentelijke website zijn de onderzoeksrapporten wel beschikbaar.

Een papieren versie van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ligt ter inzage bij:

  • Bij de Balie Bouwen Wonen en Ondernemen (Stadskantoor, Stadsplateau 1) zonder afspraak) van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad heeft gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven