Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 25 februari 2015, nr. MBO 728521, houdende wijziging van de Regeling kwaliteitsafspraken MBO in verband met een technische verbetering

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 2.2.3, tweede lid, van de Wet educatie en beroepsonderwijs,

Besluit:

ARTIKEL I

In de aanhef van artikel 2.3, eerste lid, van de Regeling kwaliteitsafspraken mbo wordt ‘1.5, tweede lid,’ vervangen door: 1.5, eerste lid,.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2015.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker

TOELICHTING

Deze regeling betreft een technische verbetering van de Regeling kwaliteitsafspraken MBO.

In de regeling kwaliteitsafspraken MBO worden twee subsidievoorwaarden aan de aanvulling op de bekostiging verbonden: de instellingen dienen een kwaliteitsplan in en de instellingen ondertekenen een uitvoeringsovereenkomst (hierna: overeenkomst kwaliteitsafspraken mbo) met de minister. Dit betekent dat instellingen die geen kwaliteitsplan en/of geen overeenkomst kwaliteitsafspraken mbo indienen, geen middelen uit het investeringsbudget ontvangen. Dit staat ook duidelijk in de artikelsgewijze toelichting bij artikel 1.4.

In de Regeling kwaliteitsafspraken MBO wordt echter in de aanhef van artikel 2.3 bij de subsidievoorwaarden abusievelijk verwezen naar het tweede lid van artikel 1.5, terwijl dat het eerste lid van artikel 1.5 moet zijn. De voorwaarde met betrekking tot de overeenkomst kwaliteitsafspraken mbo is immers in het eerste lid van artikel 1.5 opgenomen.

Met deze regeling wordt deze technische onvolkomenheid hersteld.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker

Naar boven