Logo Koggenland
Vastgesteld bestemmingsplan bedrijventerreinen Koggenland, Koggenland

Burgemeester en wethouders van Koggenland maken op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Koggenland op 23 februari 2015 het navolgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld, alsmede heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen:

bestemmingsplan bedrijventerreinen Koggenland; het plan betreft de actualisatie/afstemming van de bedrijventerreinen Nijverheidsterrein (Ursem), De Braken (Obdam) en Vredemaker (Avenhorn/De Goorn).

De wijziging heeft in hoofdzaak betrekking op:

dat er bij de vaststelling van het bestemmingsplan reeds een afweging plaats vindt over de planologische aanvaardbaarheid van de volumineuze detailhandel op de Bedrijventerreinen en daarmee wordt voldaan aan de provinciale verordening.

Ook zijn de regels (ambtshalve) aangepast, waardoor illegaal gevestigde (perifere) detailhandel wordt gelegaliseerd.

Terinzageligging.

Het gewijzigd vastgestelde plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 6 april 2015 gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het gemeentehuis, Middenhof 2 te De Goorn.

Het bestemmingsplan, met de codering NL.IMRO.1598.bedrijventerreinen-va01, is ook digitaal te raadplegen op www.koggenland.nl onder Wonen en werken/ Ruimtelijke plannen /in procedure en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheden

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door een belanghebbende die:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen;

  • zich niet kan verenigen met één van de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het bestemmingsplan in werking treedt met ingang van de dag na die, waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot een besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven