Ontwerp-bestemmingsplan Leemlagen
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt
het ontwerp-bestemmingsplan Leemlagen
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.805-0201.
Inzien
Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 4 maart 2015 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 14 april 2015) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerp-bestemmingsplan is met ingang van 4 maart 2015 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).
De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:
Het bestemmingsplan is tevens te downloaden in PDF-formaat:
Plangebied
Het plangebied betreft diverse gebieden in Arnhem Noord. Op de verbeelding bij het bestemmingsplan is de exacte begrenzing opgenomen.
Aanleiding en doel
In een aanzienlijk deel van Arnhem Noord bevinden zich leemlagen in de bodem. Deze spelen een belangrijke rol in de waterhuishouding. Ten behoeve van de bescherming van deze leemlagen zijn in diverse recente bestemmingsplannen beschermende regels opgenomen. Dit facetbestemmingsplan beoogt deze regeling in te voegen in die bestemmingsplannen, waarin deze regeling nog niet is opgenomen. De regeling voorziet concreet in een vergunningenstelsel voor het afgaven van gronden, het verrichten van boringen en dergelijke.
Zienswijze
Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).
Informatie
Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer A. Meijers, tel. nr.: 026-3773697 van de Afdeling Ruimte B.
Arnhem, 3 maart 2015
Naar boven