Logo Aalten
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Aalten, Gendringseweg 9 en ontwerpplanMER, Aalten

Met ingang van woensdag 11 maart 2015 liggen gedurende zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan “Buitengebied Aalten, Gendringseweg 9” en het daarbij behorende ontwerp van de planMER ter inzage.

Inhoud bestemmingsplan

Het plan voorziet in een aanpassing en vergroting van het agrarisch bouwperceel ten behoeve van de ter plaatse gevestigde intensieve veehouderij.

PlanMER (milieueffectreportage)

Ten behoeve van het ontwerpbestemmingsplan is ook een planMER met een passende beoordeling in de zin van de Natuurbeschermingswet 1998 opgesteld. De planMER biedt inzicht in de milieueffecten van de ontwikkelingen die in het ontwerpbestemmingsplan (maximaal) mogelijk worden gemaakt.

De uitkomsten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn gebruikt als onderbouwing voor het ontwerpbestemmingsplan. De planMER heeft er toe geleid dat de planregels van de agrarische bestemming zijn toegesneden op deze locatie met het oog op de toekomstige bedrijfsvoering.

Inzien

De documenten met bijlagen zijn te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00077-ON01)of via onze website www.aalten.nl onder AaltenActueel/bekendmakingen. Hier leest u hoe u het plan digitaal kunt raadplegen en de digitale bestanden van het plan kunt verkrijgen.

U kunt het plan en het ontwerp van de planMER ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor, locatie Hofstraat 8 in Aalten.

Zienswijze

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze over het ontwerp van het bestemmingsplan en de planMER naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad, postbus 119, 7120 AC Aalten, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Aalten, Gendringseweg 9 en/of planMER”.

Informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om mondeling een zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met de heer G.H. Scheffer via het Klant Contact Centrum (0543) 49 33 33.

Naar boven