Logo Goirle
Ontwerpbestemmingsplan Vijfhuizenbaan 1–3 (Riel), Goirle

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle maakt bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 5 maart 2015 het ontwerpbestemmingsplan Vijfhuizenbaan 1-3 Riel (NL.IMRO.0785.BP2014008Reaseuro-ow01) gedurende zes weken (tot en met 15 april 2015) voor een ieder ter inzage ligt.

Daarnaast maken burgemeester en wethouders bekend dat zij voornemens zijn bij gedeputeerde staten van Noord-Brabant een verzoek te doen als bedoeld in artikel 4.12 van de Verordening Ruimte 2014 ten behoeve van het uitbreiden van het bestaand stedelijk gebied. De aanpassing van deze begrenzing is in dit ontwerpbestemmingsplan opgenomen door middel van de in artikel 36.5 van de Verordening ruimte 2014 genoemde gebiedsaanduidingen op de verbeelding, welke deel uitmaakt van het ontwerpbestemmingsplan.

Doel, ligging en begrenzing

Het plan voorziet in de mogelijkheid tot het vestigen van maximaal 3 bedrijven met bijbehorende bedrijfswoningen op de bestaande bedrijfslocaties aan de Vijfhuizenbaan 1-3 in Riel. Het plan biedt na sloop en sanering van bestaande opstallen ruimte voor het realiseren van nieuwe bedrijfsbebouwing in combinatie met een landschappelijke inrichting van het terrein en de aangrenzende ecologische verbindingszone 't Bels Lijntje Het plangebied omvat globaal de locatie Vijfhuizenbaan 1-3 in Riel en betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Goirle, sectie K, nummers 287, 288, 751 en 752. Voor de exacte omvang en ligging van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding (plankaart).

Ter visie en reageren

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp liggen gedurende bovengenoemde termijn ter inzage, op werkdagen van 9.00 tot 12.30, uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kan dan, of na afspraak, worden ingezien.

Het plan is ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website: www.goirle.nl onder bestemmings- en wijzigingsplannen/ontwerp en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan en/of het voornemen van burgemeester en wethouders om bij gedeputeerde staten van Noord-Brabant een verzoek te doen als bedoeld in artikel 4.12 van de Verordening Ruimte 2014 ten behoeve van het uitbreiden van het bestaand stedelijk gebied, zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Goirle, naar keuze, op de volgende wijze:

  • * schriftelijk (adres: gemeenteraad van Goirle, postbus 17, 5050 AA Goirle), of

  • * mondeling, na afspraak met de behandelend ambtenaar (telefoon 013-5310655).

Goirle, 4 maart 2015.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle, de secretaris, J.M. Tromp.

de burgemeester, M.G. Rijsdorp.

Naar boven